18 de gener de 2021 18/1/21

Serveis Socials accentuen la intervenció en els menors

Serveis Socials accentuen la intervenció en els menors - (foto 1)

  Uns serveis socials més pròxims. Eixe és l'objectiu del renovat equip humà que conforma el departament de Serveis Socials de Betxí. I és que amb la important subvenció rebuda des de la Generalitat Valenciana per al present exercici, el departament ha passat de tindre una professional en la matèria a tindre una nova assistenta social, una educadora i una administrativa, és a dir, el departament ha multiplicat els seus recursos humans.

  En este nou context, Serveis socials està establint una comunicació més fluïda amb els centres educatius. Així, amb els nous professionals es prioritza un acostament interdisciplinari en tasques d'atenció i de comunicació, amb especial atenció a assumptes d'absentisme escolar i problemes de conducta entre els menors.

  En este sentit, i després de diverses reunions mantingudes amb els directius i equips orientadors del col·legi Cervantes-Dualde, l'IES Betxí  i l'escola municipal Pequelar, l'Ajuntament de Betxi ha posat a l'abast dels professionals del món educatiu formació gratuïta i assessorament en matèria de menors, a partir de les propostes recollides en les reunions de treball. D'esta forma, entre les accions determinades es duran a terme diverses xarrades al voltant de temes i assumptes actuals dins del món educatiu, com ara els referits a la guarda i custòdia i a casos de pàtria potestat compartida.

  La regidora de Benestar Social, Susana Ferrandis, ha destacat "la important labor que s'està fent des del departament" i ha animat "a tots els veïns i veïnes del poble que es dirigisquen als professionals que tenim a disposició per a qualsevol tipus de problema d'àmbit social per poder intervindre el més aviat possible".

  Cal recordar que des de fa uns mesos els nous membres de Serveis Socials de la localitat han traslladat el seu centre de treball a les instal·lacions del Centre de Dia, des d'on poden oferir els seus serveis amb una major comoditat i en millors condicions.

  Pujar