20 de gener de 2021 20/1/21

Els Ministeris de Foment i Cultura destinaran més de 530.000 € per a la fase IV del Palau-Castell de Betxí

Els Ministeris de Foment i Cultura destinaran més de 530.000 € per a la fase IV del Palau-Castell de Betxí - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els Ministeris de Foment i Cultura destinaran més de 530.000 € per a la fase IV del Palau-Castell de Betxí - (foto 2)

  Els Ministeris de Foment, Cultura i Esport han fet pública la proposta de finançament de la Fase IV del Palau-Castell de Betxí, que ascendeix a un pressupost total de 747.772€ i que suposarà la recuperació integral de l'antic Teatre Modernista situat en la primera planta de l'edifici, així com també el corredor interior i la façana sud. En concret, el programa de l'1,5% Cultural finançarà el 71% del total, més de 530.000€.

  La notícia arriba en un moment en què s'està a les portes de finalitzar les obres de la Fase III, que posarà en valor la façana principal i la planta baixa, i part de la Fase V, que s'encarrega de la restauració de la primera planta de la casa de Pasqual Meneu, del s.XIX.

  Alfred Remolar, alcalde de la localitat, ha manifestat que "és un gran dia per a Betxí, un dia històric, perquè hem aconseguit per segona vegada accedir a la subvenció de patrimoni més important de l'estat, una cosa a l'abast de molts pocs municipis". Remolar ha agraït "la feina realitzada per moltíssima gent, des de funcionaris a tècnics, i que ha permés aconseguir l'objectiu que ens havíem proposat".

  L'arribada de més de mig milió d'euros per continuar avançant en el procés de restauració del Palau-Castell de Betxí suposarà pràcticament la recuperació completa de l’edifici a la finalització de la Fase IV.

  Cal recordar que el procés es va iniciar en l'any 2012 i des d'aleshores vora 2 milions d'euros han arribat a la població de la Plana Baixa per reconstruir un dels màxims exponents de l'arquitectura renaixentista valenciana. La gestió de les subvencions és un exemple a seguir, ja que totes les administracions, de diferents signes polítics, han participat en la recuperació d'este monument declarat Bé d'Interés Cultural.

  Pujar