elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament comença a incloure clàusules socials en les seues contractacions

L'Ajuntament comença a incloure clàusules socials en les seues contractacions
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament comença a incloure clàusules socials en les seues contractacions - (foto 2)

  L'Ajuntament de Betxí emprendrà en breu la urbanització del carrer Caixa Rural, una obra que millorarà la zona nord-oest de la localitat, pròxima al camp d'esports i l'institut. A la convocatòria s'han presentat 21 empreses que, a més de complir amb els habituals requisits legals, hauran de demostrar que almenys el 40 per cent dels treballadors que participaran en els treballs tenen un contracte laboral fix. Aquesta clàusula social és una de les novetats que ha incorporat l'equip de govern de Compromís, presidit per Alfred Remolar. "Entenem que és positiu incloure aquest tipus de clàusules en els plecs de condicions de les obres públiques i estem estudiant la possibilitat d'introduir altres, a més d'ampliar-les", assenyala Remolar.

  La idea es va gestar després de la celebració a Betxí, el passat mes de juny, del I Taller sobre Municipis del Bé Comú, un moviment pel qual s’han mostrat interessats representants polítics i tècnics de nombroses localitats castellonenques i que té com a finalitat "conèixer i aplicar valors i eines que contribueixen al procés de desenvolupament humà, solidari, sostenible, just i democràtic dels municipis", apunta Remolar.

  El Moviment per l'Economia del Bé Comú, iniciat el 2010, s'ha anat estenent per tot el món fins arribar a la Comunitat Valenciana, amb la constitució de la corresponent associació. L'any passat es va crear el denominat "camp d'energia de Castelló" en el qual participen representants de diversos pobles donant suport a les empreses que s'estan iniciant en aquest nou model econòmic i divulgant el coneixement de l'Economia del Bé Comú entre entitats, administracions i altres corporacions.

  Pujar