26 d’octubre de 2020 26/10/20

l’Ajuntament de Betxí instal·la llums LED al poliesportiu municipal

l’Ajuntament de Betxí instal·la llums LED al poliesportiu municipal - (foto 1)
  • La inversió total ascendeix a més de 23.000€ i suposarà un estalvi del 80% d’energia de l’edifici

Betxí continua avançant en la seua aposta per l’eficiència energètica. I és que, després de ser un dels primers municipis valencians a tindre llums LED en pràcticament tot el casc urbà i gestionar l’enllumenat públic a través d’una ESE –empresa de serveis elèctrics-, enguany està suposant el punt d’inflexió per renovar les llums dels edificis públics.

En esta ocasió li ha tocat el torn al poliesportiu municipal Robert Fernández, després que fa unes setmanes els treballs se centraren en el mercat municipal. D’esta forma, els més de 140 punts de llum de les pistes centrals s’han canviat a tipus LED, cosa que suposarà un estalvi energètic del 80%, amb una inversió efectiva de 23.670€.

Salva Rius, regidor d’esports, ha remarcat que “amb esta inversió esperem estalviar, alhora, al voltant d’un 50% en la factura de llum d’estes instal·lacions” i ha assegurat que “esta millora era necessària per a renovar i reparar algunes deficiències lumíniques que hi havia en la pista”.

El poliesportiu municipal va ser inaugurat fa vora 30 anys i en estos moments es fan necessàries algunes millores importants. De fet, en l’anterior legislatura es va construir un nou vestidor femení, es va instal·lar un nou marcador, es van canviar les xarxes dels dos gols i es va adquirir una màquina nova per a netejar la pista. Tot i això, l’equip encapçalat per Alfred Remolar ha traslladat a la Diputació de Castelló la petició formal per tal de signar un pla d’esports que incloga diverses millores en este edifici, com ara el canvi de la moqueta central o la instal·lació de seients en les grades.

El consistori betxinenc destinarà enguany vora 28.000€ per al canvi de luminàries en edificis municipals i s’espera que per al pressupost de l’exercici 2017 les inversions energètiques se centren en l’Auditori, en l’Escola Infantil i en el Centre de la Tercera Edat.

Pujar