23 de setembre de 2020 23/9/20

L'Ajuntament de Betxí aprova l'himne oficial de la localitat

L'Ajuntament de Betxí aprova l'himne oficial de la localitat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament de Betxí aprova l'himne oficial de la localitat - (foto 2)

  El ple de l'Ajuntament de Betxí ha aprovat per àmplia majoria el que serà la lletra oficial del futur himne del municipi, Sentiment betxinenc, de Santiago Mollar. A l'espera que la Unió Musical de la localitat compose en els pròxims mesos la música, l'obra ha sigut corroborada per tots els grups polítics amb l'excepció d'EU, que s'ha abstingut en la votació.

  D'esta forma, al llarg del 2019 es farà realitat una de les propostes que l'equip de govern de BLOC-COMPROMÍS havia posat damunt la taula ja fa alguns anys però per falta de consens no havia pogut tirar endavant. Ara, després de passar per la Comissió de Cultura, s'ha assolit un acord que permetrà a la localitat de la Plana Baixa tindre un himne oficial.

  Toni Meneu, regidor de cultura, s'ha mostrat satisfet "per haver pogut arribar a un compromís entre totes les forces polítiques i fer possible que Betxí tinga un himne propi que ens identifique com a poble i que parle de la nostra història, arrels i sentiments".

  L'autor de la lletra. Santiago Mollar ha sigut la persona que ha redactat la lletra guanyadora, ja que el consistori va obrir un termini de temps per a redactar composicions i poder triar entre les diverses opcions presentades. Mollar, que ha sigut president de la Unió Musical durant vora 30 anys, és un enamorat de la poesia i la literatura en general i des de sempre ha cultivat composicions en vers, especialment de temàtica local.

  Pujar