28 d’octubre de 2020 28/10/20

L´Ajuntament de Betxí acaba l´any amb deute municipal per davall del milió d´euros

L´Ajuntament de Betxí acaba l´any amb deute municipal per davall del milió d´euros - (foto 1)
  • Amb el pagament de les últimes lletres de l’exercici, el deute se situa en els nivells més baixos en més de dues dècades

MÉS FOTOS
L´Ajuntament de Betxí acaba l´any amb deute municipal per davall del milió d´euros - (foto 2)

L’Ajuntament de Betxí acabarà el 2019 amb el deute municipal per davall del milió d’euros.  En concret, el consistori deu en estos moments 984.876€, després d’haver fet efectiu esta setmana el pagament de les últimes lletres del present exercici.

D’esta forma, la gestió econòmica duta a terme per l’equip de govern encapçalat per Alfred Remolar deixa les obligacions municipals en les xifres més baixes en dues dècades el que suposa, en paraules del primer edil, “una fita històrica i una gran satisfacció”.  I és que la línia econòmica marcada per Remolar des de l’inici de la seua gestió ha estat caracteritzada per la responsabilitat i la rigorositat en els comptes.

 “En més de 8 anys de govern no hem demanat ni un sol préstec als bancs i totes les inversions s’han fet amb fons propis, sense recórrer a l’endeutament.   A més a més, gràcies a la nostra gestió s’han pogut baixar impostos com l’IBI urbana i rústica o eliminar la plusvàlua per herència”. Remolar ha apuntat que “el nostre compromís és deixar el deute a zero en la present legislatura i per això hem de continuar amb esta línia de treball”.

Cal recordar que en 2011 el dèficit de Betxí se situava en 4.186.000 euros de forma que, en este temps, les obligacions municipals s’han reduït en més d’un 75%. “Al final del govern popular el deute se situava en més de 721 euros per habitant, mentre que ara ronda els 174 euros”.

Pujar