elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Jutgen a una banda per estafar 120.000 euros a un agricultor de Betxí

Jutgen a una banda per estafar 120.000 euros a un agricultor de Betxí
  • Li van fer creure que anaven a comprar-li per un preu milionari un carregament de taronges

L'Audiència Província de València jutja aquesta setmana a nou presumptes integrants d'una banda per estafar 120.000 euros a un agricultor de Betxí mitjançant l'estafa coneguda com a ‘tracte podrit’.

L'estafa, produida en 2018, va consistir a simular que un gran comprador estranger desitjava invertir amb diners en taronges, per la qual cosa necessitava que el venedor li canviara bitllets de 50 i 20 euros per uns altres de 200 i 500 abans de realitzar la compravenda.

Així, els estafadors es van quedar amb els diners de curs legal i li van entregar a canvi imitacions i retalls de paper, recoberts per damunt per bitllets autèntics.

Segons relata la Fiscalia en el seu escrit d'acusació, s'haurien apropiat així de 120.000 euros de l'agricultor en fer-li creure que anaven a comprar-li per un preu milionari un carregament de taronges.

La mateixa banda va intentar estafar també pel mateix mètode a una altra desena d'afectats, per la qual cosa la Fiscalia sol·licita penes que arriben fins als 6 anys i mig de presó per delictes d'estafa i integració en grup criminal.

Pujar