18 de gener de 2021 18/1/21

Èxit de la visita guiada al Palau de Betxí per a celebrar el 9 d'Octubre

Èxit de la visita guiada al Palau de Betxí per a celebrar el 9 d'Octubre - (foto 1)

  "Ha estat tot un èxit i fins i tot hem superat les previsions". Així ha manifestat l'alcalde de Betxí, Alfred Remolar, la seua satisfacció pel resultat d'una iniciativa que ha posat en marxa l'Ajuntament amb motiu de la festivitat del 9 d'octubre.

  En principi, només 30 veïns anaven participar d'aquesta visita guiada "però finalment han estat 50 perquè, davant la multitud de peticions que s'han registrat, hem hagut d'ampliar l'horari del circuit dels tres previstos a cinc amb l'objectiu que més persones poguessin conèixer el Palau per dins. Però és que, a més, hi ha llista d'espera per a properes convocatòries", ha explicat Remolar.

  L'itinerari començava a la plaça Major, punt de trobada amb els visitants; després, la visita al patiàs i la sala de la Volta (que data del segle XV); el pati renaixentista, del segle XVI, i finalment, la planta baixa de Pascual Meneu, i l'antic teatre Liceu, datat al segle XIX. Els historiadors locals Ferran Nebot i Xavier Mesado, membres de l'associació Amics del Palau, han estat els cicerone de les visites als quals s'han unit en alguna part dels recorreguts els arquitectes que dirigeixen les obres, que han explicat alguns detalls de la rehabilitació .

  Segons l'alcalde de Betxí, amb aquesta iniciativa s'han aconseguit dos objectius com són la celebració del 9 d'Octubre de una manera molt propera per als veïns, i també, donar a conèixer l'avanç dels treballs de restauració del Palau.

  D'altra banda, l'alcalde de Betxí ha anunciat que ja ha començat les converses tant amb la Conselleria com amb la Diputació per poder iniciar la tercera fase de les obres aquest any que ve. "Ens hem reunit amb el secretari autonòmic de Patrimoni, Albert Girona, i amb el president de la Diputació, Javier Moliner, amb qui ha hagut molt bona sintonia per poder emprendre la següent fase de les obres del Palau", ha assegurat Remolar.

   

  Pujar