1 de juny de 2020 1/6/20

Educació destinarà 1.765.000 € per a la reforma dels col·legis de Betxí

Educació destinarà 1.765.000 € per a la reforma dels col·legis de Betxí - (foto 1)

  La Conselleria d'Educació encapçalada pel Conseller Vicent Marzà ha aprovat l'assignació de més de 1.765.000€ per a la reforma i millora dels tres edificis del col·legi públic Cervantes-Dualde de Betxí. La resolució s'emmarca dins del Pla EDIFICANT que destinarà vora 700 milions d'euros per a la construcció i adequació de centres educatius públics durant els pròxims cinc anys.

  Les actuacions aprovades suposaran de facto una intervenció profunda en dos dels tres edificis existents on es renovaran tots els sanitaris, es canviaran les finestres i la infraestructura elèctrica i s'instal·laran nous mecanismes de climatització. Així mateix, s'intervindrà en la reforma de l'antic menjador i en l'accessibilitat dels espais. Quant al col·legi més nou, el d'infantil, també s'actuarà per eliminar algunes deficiències existents, especialment pel que fa a l'evacuació dels residuals.

  Alguns dels treballs més importants se centraran en la reforma completa del pati, on es construirà una zona porticada per dotar d'ombra este espai durant els mesos més calorosos. Així mateix, en les dos pistes d'esport actuals es canviarà el paviment existent i es construirà un gimnàs de 250m2 en la part nord, que suposarà la realització d'una de les màximes demandes per part de l'equip docent del centre.

  Les inversions es distribuiran al llarg dels tres pròxims exercicis. De fet, enguany es traurà a licitació la redacció i direcció del projecte de remodelació del col·legi infantil i de l'adequació de les pistes esportives, gimnàs i pati, que s'executarà durant els mesos d'estiu de 2019. En 2020 es durà a terme la reconversió de l'edifici Ferrandis Irles i en 2021 del Franch Miras.

  SATISFACCIÓ EN EL CONSISTORI

  L'equip de govern de Betxí ha rebut amb "satisfacció i sorpresa" esta notícia, ja que "no esperàvem que es resolgueren tan prompte les nostres demandes", en paraules de l'alcalde de la localitat, Alfred Remolar. El primer edil ha mostrat la seua alegria "al rebre esta excel·lent notícia que suposarà un fort impuls a la millora de l'escola pública de la localitat" i ha subratllat per damunt de tot "la gran feina feta des diversos departaments del consistori, que han treballat de valent per poder arribar a bon port".

  Cal recordar que demà tindrà lloc l'acte institucional de commemoració del 50 aniversari de l'IES Betxí, en què ha confirmat assistència el Conseller d'Educació Vicent Marzà, entre d'altres autoritats del món educatiu i polític de la localitat.

  Pujar