23 d’octubre de 2020 23/10/20

Compromís titlla de “electoralista i absurda” la nova denúncia contra Remolar i dona suport a la seua actuació “responsable” en el trasllat de la creu

Compromís titlla de “electoralista i absurda” la nova denúncia contra Remolar i dona suport a la seua actuació “responsable” en el trasllat de la creu - (foto 1)
  • Àlvaro diu que a Remolar només li ha mogut la seguretat del seu veÏnat” i Ignasi Garcia assegura que l'alcalde és “víctima de la persecució de la extrema dreta”

  • Remolar diu estar “molt tranquil” perquè “la creu només es va apartar per estar en ruïnes perquè no esclafara a ningú i s'ha portat al cementeri”

MÉS FOTOS
Compromís titlla de “electoralista i absurda” la nova denúncia contra Remolar i dona suport a la seua actuació “responsable” en el trasllat de la creu - (foto 2)

Referents de Compromís tots els àmbits, i especialment de les comarques de Castelló, han volgut hui mostrar el seu “més absolut suport a l'alcalde de Betxí, Alfred Remolar, davant l'atac judicial injustificat d'una associació només pel fet de traslladar una creu per motius de seguretat”. Així ho ha manifestat la portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Àlvaro, qui ha afirmat que “la denúncia és absurda, ja que el que ha fet Alfred Remolar és donar solució a un problema de seguretat, de seguretat de persones de Betxí que dia a dia anaven al Calvari i els podia caure damunt la creu, que estava en males condicions”.

Àlvaro, que aquest matí s'ha entrevistat amb Alfred Remolar per a treballar en la millora dels serveis del Centre de Dia de Betxí, ha afegit que “en cap moment la creu se n’ha anat del municipi, sinó que s'ha reubicat en un lloc segur per a la ciutadania i per això pensem que el fet que ara arribe aquesta segona denúncia, per què la primera ja es va arxivar, és totalment electoralista i amb l'únic objectiu de danyar a un alcalde a qui només li ha mogut l'interés general i la seguretat dels seus veïns”.

En aquesta línia s'ha manifestat també el portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Ignasi Garcia, qui a més de mostrar el seu suport a Remolar ha afirmat que “l'alcalde de Betxí està sent víctima juntament amb altres edils i alcaldes de les nostres comarques, de la persecució de l'extrema dreta, que usa la justícia per a vulnerar la memòria democràtica”. Així mateix, ha lamentat que “partits que s'autoproclamen constitucionalistes estiguen darrere dels impediments per al compliment de la llei”.

“Molt tranquil”

Per part seua, l'alcalde de Betxí, Alfred Remolar, ha assegurat “sentir-se molt tranquil, perquè hem demostrat haver actuat amb responsabilitat en tot moment. Hi havia una creu que segons els informes tècnics municipals estava a punt de caure, estava en estat de ruïna. I davant aqueixa circumstància la nostra obligació era prevaldre la seguretat i la salut de les persones que cada dia s'asseien davall de la creu. Per això optem per traslladar-la al cementeri municipal”.

Pujar