26 d’octubre de 2020 26/10/20

Betxí obté per sisé any consecutiu superàvit

Betxí obté per sisé any consecutiu superàvit - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Betxí obté per sisé any consecutiu superàvit - (foto 2)
  Betxí obté per sisé any consecutiu superàvit - (foto 3)

  L'Ajuntament de Betxí va tancar el 2017 amb un superàvit de 344.402€, segons es desprèn de l'informe del compte de liquidació emès pel departament d'intervenció del consistori. L'alcalde, Alfred Remolar, ha destacat l'excel·lent línia que es manté en matèria econòmica des de fa set anys i ha posat en valor "l'enorme treball de contenció del gasto i d'estalvi econòmic fet pel nostre equip de govern".

  Remolar ha explicat que, amb els números en la mà i atenent al romanent de tresoreria que ascendix a més de 2.558.000€, el consistori "pot fer front a totes les inversions que realitzarem enguany amb fons propis, tal i com hem fet tots estos anys". I és que el primer edil ha recordat que "des de fa sis exercicis estem obtenint resultats positius tots els anys i s'han pagat tots els deutes i projectes sense recórrer a un sol euro de préstec".

  Amb totes les xifres oficials ja fetes públiques, es donen tots els condicionants per tal que el consistori puga invertir enguany més d'un milió d'euros, ja que les inversions previstes en els pressupostos per a 2018 superen els 526.000€, als quals se li poden sumar al llarg del present exercici els 344.000€ del superàvit més l'arribada de diverses subvencions sol·licitades. D'esta forma, a més dels plans previstos de remodelació de l'avinguda Sant Josep Obrer, la restauració de la V Fase del Palau i sobretot de la construcció del pas elevat del Puntarró per tal de desviar el trànsit pesat per fora de la població, es podran escometre altres "projectes fonamentals per al nostre municipi", com ara la pavimentació de diversos camins rurals i la millora dels polígons industrials.

  En els últims anys, l'esforç fet per l'Ajuntament de Betxí en matèria econòmica ha fet que el deute s'haja reduït en més d'un 70% i que totes les inversions realitzades s'hagen dut a terme sense sol·licitar ajuda als bancs. En este context, Remolar ressalta que "a més de tot això en els dos últims anys s'ha reduït l'IBI i eliminat l'impost de plusvàlua per herència".

  Pujar