elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Betxí aprova la rebaixa de l'IBI més gran en trenta anys

Betxí aprova la rebaixa de l'IBI més gran en trenta anys
  • Suposa un estalvi global de 50.000 euros per als veïns

L'Ajuntament de Betxí ha aprovat en el ple municipal la rebaixa de dos punts en l'Impost de Béns immobles (IBI) per als veïns de la localitat, situant així aquesta taxa al punt més baix en les últimes tres dècades. D'aquesta manera, el gravamen sobre habitatges passarà del 0,92 actual al 0,90 l'any 2022.

Aquesta baixada suposarà un estalvi superior a 50.000 euros per a tota la ciutadania, segons els càlculs dels organismes municipals. A més, també està previst que en pròxims plens s’aproven bonificacions expresses en l'àmbit mediambiental, com una reducció addicional de l'IBI en els habitatges que incorporen plaques solars per a l'autoconsum.

L'alcalde, Alfred Remolar, ha assenyalat que “aquesta reducció del tribut sobre l'habitatge era una de les principals apostes de l'equip de govern i s'ha pogut dur a terme gràcies als bons resultats econòmics dels últims anys”. La gestió del govern que lidera Remolar ha permès que a principis d'enguany s'haja eliminat definitivament el deute municipal, que va arribar a superar els quatre milions d'euros.

Gràcies a la situació econòmica actual de Betxí, el primer edil planteja continuar reduint els tipus impositius a curt termini, així ha destacat que “el govern continuarà treballant per mantenir els bons resultats econòmics i, després d'aconseguir reduir el deute a zero, la previsió és continuar baixant els impostos en el pròxim any”.

Pujar