3 de juny de 2020 3/6/20

Betxí adequa un espai públic per a funerals civils

Betxí adequa un espai públic per a funerals civils - (foto 1)

  L'Ajuntament de Betxí ha obert al cementeri municipal una sala apropiada per a la celebració de funerals civils.

  Aquest nou espai dóna resposta a la proposta presentada fa uns mesos per Javier Delgado, portaveu d'Esquerra Unida, i que va rebre el suport de forma unànime per tota la corporació municipal.

  "La laïcitat és un senyal d'identitat del poder civil, la llibertat individual i la democràcia. Cada persona és titular del dret a la llibertat ideològica i a les pròpies conviccions i creences. És per això que l'Ajuntament de Betxí té com a objectiu democràtic fomentar la llibertat de consciència i la independència d'aquesta institució de l'Estat de qualsevol confessió religiosa o ideologia particular, per respecte a la pluralitat ideològica, de conviccions i creences del conjunt de la ciutadania d'aquest municipi", ha assenyalat Javier Delgado.

  El portaveu d'EUPV "considera necessari saber que tenim la llibertat de triar com volem que siga l'adéu que ens done la nostra família i els nostres amics i la realitat és que a Betxí no existia fins al moment un espai on poder realitzar una celebració d'aquestes característiques".

  Javier Delgado assenyala, finalment, que "la realització de funerals o homenatges civils per defunció naixen de la necessitat social d'oferir una cerimònia digna i personal a les persones que han triat viure alienes a la religió. Un acte públic en què familiars i amics puguen dur a terme un comiat senzill".

  Pujar