elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Bétera suspén de manera consensuada les seues festes majors

L'Ajuntament de Bétera suspén de manera consensuada les seues festes majors
  • Gràcies a aquesta decisió consensuada el pressupost de Festes 2020 anirà destinat a Serveis Socials i al Pla d'Ocupació Local

  • Les Alfàbegues, que van ser plantades quan va començar la situació sanitària per covid-19, continuen cultivant-se com a senyal d'identitat de Bétera

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Bétera suspén de manera consensuada les seues festes majors - (foto 2)
L'Ajuntament de Bétera suspén de manera consensuada les seues festes majors - (foto 3)

Després d'una reunió telemàtica en la qual van participar l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío i el regidor de Festes, Manuel Pérez al costat de les Obreres 2020 i els Majorales 2020 i 2021 s'ha decidit suspendre les festes de 2020 “pel bé comú de tots els nostres veïns i veïnes”, ha assenyalat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevio.

La situació sanitària actual i la incertesa del futur més pròxim han fet que tots els representants de les festes majors hagen decidit de manera consensuada suspendre les celebracions i traslladar-les amb major il·lusió, ànim i alegria a l'any 2021.

“Aquests moments requereixen de responsabilitat, consens i unió entre totes les parts. Des que va començar aquesta situació sanitària el nostre únic objectiu ha sigut salvaguardar la salut dels nostres veïnes i veïnes, no realitzar les festes en aquests moments, és una decisió dura i complicada però és l'opció més assenyada i prudent”, ha explicat Elia Verdevío.

Al seu torn, també s'ha fet partícips d'aquesta decisió a una de les grans parts implicades en la festa, la pólvora, a través de la Penya Vol Lliure, l'Associació Amics del Coet i l'Associació Els Fogoners 1.5 els qui també han sigut convocats pel Consistori per a informar-los de la decisió.

“La nostra festa no seria la que és sense coets per tot el poble durant el mes d'agost. És per a nosaltres fonamental estar al costat de tots els que fan possible les nostres festes”, ha puntualitzat el regidor de Festes, Manuel Pérez.

Aquesta decisió, consensuada amb els màxims representants, ha suposat que el pressupost de les festes 2020 vaja destinat a pal·liar els efectes del covid-19 en àrees com a Serveis Socials i Ocupació.

“Estem molt agraïts per la predisposició dels implicats però sobretot per haver consensuat aquesta difícil decisió que ens ha permés destinar el pressupost de les festes 2020 al Pla d'Ocupació Local i a cobrir les necessitats de Serveis Socials”, ha afirmat Manuel Pérez.

Al seu torn, tots els membres que conformen aquesta festa han volgut dirigir unes paraules a tots els veïns i veïnes de Bétera buscant la comprensió, el suport i la il·lusió de tornar a celebrar les nostres festes en 2021.

Obreres 2020

Alba, Paula, Madeleine i Manoli, Obreres 2020+1

“Després de la cancel·lació oficial de les festes de Bétera per a l'any 2020 les Obreres volem transmetre un missatge de suport i ànim al poble de Bétera.

Tenim sentiments oposats, ja que és la primera vegada des de 1957 que als nostres carrers no es veuran els colors del confeti, les sonores bandes de música, els versos del Cant d’Estil, la increïble olor de pólvora, la preciosa devoció cap a la nostra volguda Mare de Deu d’Agost i les majestuoses Alfàbegues que adornen cada racó del poble. O al menys no de la forma tradicional. I això és el que ens genera molta tristesa, que tant nosaltres com el nostre benvolgut poble no puguem gaudir de la millor festa del món.

D'altra banda, comprenem la necessitat d'aquesta decisió i els nostres pensaments estan ara amb els mes afectats per aquesta pandèmia. Persones que, relacionades o no amb les nostres festes, necessiten el nostre suport més incondicional i unes festes a l'altura d'aquest poble. Per això tornarem a treballar per unes festes d'agost que tornen a traure'ns els millors somriures, la major emoció i l'alegria que aquests moments tanta falta fa.

Volem agrair a la gent de Bétera les mostres de suport i afecte que hem rebut, ja que és el que ens dóna força i ànim per a seguir avant i així poder demostrar el sentiment tan gran que tenim per les nostres festes.

Agrair també a totes les persones que ens han estat ajudant durant aquests mesos passats i que esperem que continuen al nostre costat l'any vinent, com són els abonats, professors de ball (tant regional com de saló), indumentaristes, estilistes, fotògraf, conreador de alfàbegues, familiars, amics i Ajuntament.

Nostres ultimes paraules li les volem dedicar als nostres Majorals. Mil gràcies per acompanyar-nos en aquest camí. Sense vosaltres res seria possible. Tots i cadascun de vosaltres sou persones excepcionals que ens heu cuidat i acaronat fins a la sacietat. Prompte tornarem a estar junts. Molta força per a tots, perquè tot açò passarà”.

Majorals 2020

Miguel Ángel Herrrera, President Majorals 2020.

“Veient la situació en la qual ens trobem ara mateix i sense saber que podrà passar en els pròxims dies, setmanes o mesos, pensant-ho fredament, possiblement la decisió d'ajornar al següent any les festes de Bétera siga una decisió dura però necessària pel bé de la festa, però sobretot per la salut de la gent, la nostra gent.

La festa s'ha de gaudir sense por a contagis, sense restriccions, omplint-se de gent l'Albereda, el barracó, els nostres carrers el grandiós dia 15 amb la seua ofrena de Alfàbegues a la Verge, les Obreres amb " La volteta i peuet " i l'emoció de veure-li posar la mantilla, el colorit de confeti, la millor cordá, etc. En definitiva, la que per a nosaltres és l'única i millor festa del món.

Les Obreres i Majorals no ens hem desanimat, tot el contrari, tornarem amb més il·lusió i força per fer unes festes com es mereix Bétera, des d'ací volguera que els veïns i veïnes comprengueren la decisió. Aquesta pandèmia no podrà amb nosaltres, gràcies i molt ànim”.

Majorals 2021

“A causa de la situació actual i després d'analitzar-la, el Majorals 2021 hem decidit recolzar al consistori municipal en la decisió de no celebrar les nostres festes patronals.

Pensem, a part de no poder celebrar-les de manera normal, que preval sobretot la seguretat i la salut pública.

Aprofitem l'ocasió per a posar-nos a disposició de l'Ajuntament i de tots els veïns de la nostra localitat, per a tot allò en el que puguem ajudar i millorar la situació que vivim actualment.

També volem donar un missatge de suport a les Obreres i Majorals 2020 en aquesta difícil decisió i situació”.

Associació Els Fogoners 1.5

Ramón Carretero, President.

“Com a president de l'Associació Els Fogoners 1.5 i reunit amb les autoritats municipals i altres associacions coeteres, així com amb la directiva d'aquesta associació i, a la vista d'aquesta pandèmia del COVID-19 que estem patint a nivell mundial, se'ns ha traslladat la decisió de suspendre les festes d'agost, incloent, tots els actes pirotècnics programats i en els quals col·laborem i participem. Aquesta decisió ha sigut presa per l'Ajuntament juntament amb les associacions implicades en l'organització d'aquestes, Obreres i Majorals del 2020 i també els Majorals del 2021.

Són unes decisions i notícies que mai imaginàvem que rebríem i que haguérem de donar, i menys en els temps que vivim, però la realitat és la que hi ha i la salut de les persones i els veïns, en aquest cas del nostre poble, està per damunt de qualsevol esdeveniment. En aquests moments no podem oblidar-nos dels nostres proveïdors, que ens subministren tot el necessari per a poder participar en els actes previstos, tant pirotècnia, impremtes i comerços en general i de totes les persones que de manera desinteressada col·laboren amb nosaltres.

D'igual manera, volem fer públic el nostre ànim i suport a les Obreres i Majorals 2020, molt d'ànim. Finalitzar anunciant que l'any que ve tornarem totes i tots els amants de la pólvora amb més força i il·lusió si cap, per a tornar a il·luminar els carrers del nostre poble i emocionar-nos i vibrar amb aqueixa olor de pólvora tan especial per a nosaltres. Molt d'ànim, molta força al poble de Bétera”.

Associació Amics del Coet

Jaume Pareja, President.

“Donada la situació actual, i tenint en compte que no és possible realitzar previsions precises per a la celebració d'actes, l'Associació Amics del Coet, considera que no és factible aquesta previsió, ni segur per a la població en general la celebració d'esdeveniments que congreguen a un gran nombre de persones, almenys de moment. Pel que ens veiem en situació de suggerir cap acte pirotècnic ni festiu per a aquest 2020, estimant que és més prudent esperar a l'any pròxim i celebrar-los amb total seguretat.

De totes maneres, i valorant que la situació és molt canviant, estem a la seua sencera disposició per a col·laborar, analitzar i/o participar en els actes que organitze l'Ajuntament en un futur a mesura que les condicions ho vagen permetent”.

Penya Vol Lliure

Antonio Grande, President.

“Passió, orgull, germanor, il·lusió, alegria, tradició, poble…Sí, així són les nostres Festes d'Agost.

Hui tenim el cor ferit, ens han comunicat, que desgraciadament, a causa de la situació actual provocada pel covid-19, les Festes se suspenen.

Des de Vol Lliure volem fer costat a Obreres i Majorals 2020 i també als Majorals 2021. A tots els veïns i veïnes, molts ànims i molta força.

Som beterans, fills d'obreres i majorales, nebots de sombrillers, néts de dolçainers i tabalers, cosins de pirotècnics, amics de cossieters, pares de criadors de alfàbegues, sogres de campaners, iaios de cantaors, mares de coeters, tios de balladors i balladores. Tots units per la festa, tots som un gran poble.

No volem perdre l'esperança i somiem que el dia 15 d'agost, si la situació ho permet, les Alfàbegues i els coets tornen com any rere any als nostres carrers.

Més que mai, Bétera ens necessita, perquè al nostre poble tenim un sentiment més fort que qualsevol adversitat, l'amor pel dia de la Verge d'Agost. Bétera en el cor, ara i sempre Vol Lliure".

Pujar