24 d’octubre de 2020 24/10/20

Els drons socials i els robots actors arriben a centres educatius de Bétera

Els drons socials i els robots actors arriben a centres educatius de Bétera - (foto 1)
  • Es tracta de dos projectes que uneixen art, tecnologia i societat i que veuran la llum al maig en la Universitat de València

Els drons socials i els robots actors arriben a les aules de tres educatius de Bétera. Una iniciativa que té com a objectiu que els estudiants aprenguen a usar la tecnologia més innovadora aplicada a una fi cultural i social. En aquest curs els projectes compten amb la col·laboració de la Universitat de València, la Universitat Miguel Hernández; el Servei de formació de professorat de la Conselleria d'Educació, CEFIRE; i el de la Comunitat de Madrid, CTIF, i un total de 70 Ajuntaments. A més, en el projecte participen també més de 1.500 estudiants de Primària, ESO i Batxiller i 90 centres educatius de les províncies de València i Alacant i de la Comunitat de Madrid.

D'aqueixa manera, els alumnes de l'IES Els Alfábegues desenvoluparan aquest curs el projecte La Fira Aèria. En ell crearan, configuraran i construiran el seu propi dron al qual han de dotar-li d'un objectiu que resolga una realitat social o mediambiental de l'entorn més pròxims als propis estudiants. Mentrestant, els estudiants del Col·legi La nostra Senyora del Carmen i del Col·legi Marqués de Dos Aguas convertiran a un robot humanoide en actor dins del projecte Programa la teua obra.

Els dos projectes, són una idea del Caleidoscopio, Start up de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i estan donats suport econòmicament per la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Bétera. La Fira Aèria és la tercera vegada que s'implanta en l'IES Els Alfábegues mentre que Programa la teua obra és la primera vegada que es desenvolupa en primària.

En aquest projecte a més de robòtica treballaran la redacció de guions o la creativitat en haver de crear el vestuari o decorats necessaris per al curt. La proposta pretén anar més enllà i convertir-se en un projecte que cree sinergies entre estudiants. Per això, al maig l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València acollirà l'esdeveniment de la Fira Aèria i Programa la teua obra on tots els centres participants presentaran els seus treballs i projeccions.

A més, el mateix dia, la Universitat acollirà l'esdeveniment de MOMO, projecte que conjumina curtmetratges d'animació amb Impressió 3D, que s'estan desenvolupant a la província valenciana, un projecte d'innovació educativa que El *Caleidoscopio està desenvolupant en tota la Comunitat Valenciana.

Pujar