elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingut un home a Bétera per maltractar al seu pare ancià

Detingut un home a Bétera per maltractar al seu pare ancià
  • L'home, de 80 anys, patia vexacions, colps i insults des de feia anys, segons declaracions dels veïns

La Guàrdia Civil de València ha detingut a Bétera a un home per maltractar al seu pare de 80 anys, qui presentava múltiples limitacions que impossibilitaven que poguera valdre's per si mateix per a sobreviure. Segons declaracions dels veïns, l'ancià portaria anys patint vexacions, colps i insults.

Aquesta situació, segons els veïns, portava anys produint-se, no sent denunciada davant les autoritats policials per por i falta de proves. Aquest fet va canviar al començament del mes de desembre, quan un dels veïns va poder gravar amb el seu telèfon mòbil com el fill insultava, vexava i fins i tot propinava diverses galtades al seu pare de 80 anys d'edat, que jeia tendit en el sòl sense poder defensar-se i seminú.

Quan els agents de la Guàrdia Civil van tindre coneixement d'aquests fets, es van iniciar les oportunes gestions per a poder posar fi a aquesta situació de maltractament. Per a això, es va donar compte als Serveis Socials de la localitat, els qui, en companyia de l'equip tècnic del Centre de Salut de Bétera, format per Metge, Infermera i Treballadora Social, van realitzar una primera intervenció per a valorar la situació de l'ancià. Aquest presentava una limitació total de l'autonomia per a les activitats instrumentals de la vida diària, artrosi, ansietat, incontinència urinària i de deposicions i una deterioració cognitiva important, sent una persona totalment dependent per a poder sobreviure. Per tot això, s'informa sobre la urgència de ser ingressat en un centre, ja que el seu fill no s'ocupa de les seues cures i l'habitatge no reuneix les condicions d'habitabilitat necessàries, no disposant de bany ni de cuina. A més, la mateixa es trobava repleta de femta, tant animals com humanes.

Per tot això, el 5 de desembre del present els agents de la Guàrdia Civil de València procedeixen a la detenció del fill de la víctima, un home de 51 anys i de nacionalitat espanyola, a qui se li atribueix un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar.

A més, els agents van tindre coneixement que el mateix matí de la detenció, l'autor dels fets es va traslladar al Centre de Salut de Bétera per a informar-se sobre la possibilitat d'internar al seu pare i continuar cobrant ell la pensió.

Des de la Guàrdia Civil es recorda la importància de la col·laboració ciutadana per a poder posar fi a aquesta mena de situacions, existint la possibilitat de denunciar els fets a través de l'aplicació gratuïta ALERTCOPS.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Llíria.

Pujar