elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bétera aprova la nova Ordenança Municipal Reguladora de Protecció d'animals de companyia

Bétera aprova la nova Ordenança Municipal Reguladora de Protecció d'animals de companyia
  MÉS FOTOS
  Bétera aprova la nova Ordenança Municipal Reguladora de Protecció d'animals de companyia - (foto 2)

  L'Ajuntament de Bétera va aprovar durant el ple ordinari del mes de maig de manera inicial la nova Ordenança Municipal Reguladora de la Protecció d'animals de companyia i potencialment perillosos. 

  El nou text té diversos objectius relacionats amb aconseguir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals, així com garantir la tinença responsable, fomentar la participació ciutadana en el seu defensa, facilitar l'adopció i preservar la tranquil·litat i seguretat dels ciutadans.

  Un altre de les finalitats d'este text és conscienciar als propietaris dels animals de la importància que té mantindre netes d’excrements els carrers i espais públics de Bétera. 

  “Hem treballat durant tota la legislatura en este text que es porta ara a aprovació després d'haver-lo adaptat a les noves normatives de la Generalitat Valenciana que han entrat en vigor. A més també hem inclòs la normativa dels dos nous parcs d'esplai caní construïts recentment o el protocol que s'ha de seguir si es produeix la mossegada d'un gos”, va explicar la regidor de Sanitat, Neus Sánchez. 

  La nova ordenança regula també el control de les colònies de gats assilvestrats que conviuen en espais públics amb la finalitat que puguen rebre atenció sanitària, vigilància i alimentació. 

  També es regularitza el voluntariat individual o de les associacions que treballen en la defensa dels animals i que desitgen encarregar-se del control i alimentació d'estes colònies felines baix la col·laboració i el control de l'Ajuntament de Bétera que formarà a les persones que voluntàriament desitgen encarregar-se d'això. 

  Tots els grups polítics van votar a favor de l'ordenança excepte el PP, que es va abstindre per a estudiar amb deteniment el text. 

  Els veïns i associacions del municipi que ho desitgen poden presentar a l'Ajuntament de Bétera per registre d'entrada les seues aportacions i recomanacions per a enriquir l'ordenança i que resulte realment eficient.

  Pujar