elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una xarrada per conèixer amb més amplitud al poeta benisser Ibn al Labbana

Una xarrada per conèixer amb més amplitud al poeta benisser Ibn al Labbana

  Benissa celebra aquest divendres 22 la xarrada 'Descobrint Arrels' (19.00 h, a l’Espai Cultural de les Cases del Batlle), centrada en el poeta benisser Ibn al Labbana, nascut al segle XI i considerat com un dels autors més reconeguts de l'època.

  La xarrada és un acte en linia amb el nou Pla d’Interculturalitat que està treballant-se a Benissa, i comptarà amb les intervencions de Josep Piera, poeta i narrador; Dalal Ayoubi, filòloga hispánica; i Lídia Santacreu, poetessa, els quals introduiran més informació sobre Ibn al Labbana.

  “Ibn al Labbana, de nom Abü Bakr Ibn Isa al-Daní, més conegut com Ibn al Labbana, que significa ‘fill de la lletera’, va nàixer a Benissa durant el regne de taifa de Dénia, en data no gaire clara del segle XI, i és considerat com un dels màxims representants de la lírica àrab d'Al-Andalus”, assenyala Margarita Lachica a la seua obra ‘Poetas árabes del País Valenciano’.

  A Benissa, el poeta compta amb un carreró que porta el seu nom, i en el passat ha protagonitzat algun estudi biogràfic i sobre la seua obra, com el realitzat per María Jesús Rubiera de Epalza el 1984 amb el títol ‘Un Benissero Ilustre: El poeta árabe Ibn al Labbana’, editat per la Comissió de Cultura de l’Ajuntament de Benissa.

  Belén Ivars, responsable d'Igualtat en l'Ajuntament, explica que "aquest acte és una oportunitat per a posar llum a referents del nostre poble de diferents cultures". En una proposta organitzada per les regidories d'Igualtat i Residents Estrangers, Ivars assenyala que "la nostra cultura s'ha nodrit d'altres, molt concretament de la cultura aràbiga, i el mateix nom de Benissa és d'origen àrab. Per a l'Ajuntament és important fer visible tota aquesta diversitat històrica, per a poder treballar millor la diversitat actual".

  Pujar