15 de juliol de 2020 15/7/20

Una xarrada per conèixer amb més amplitud al poeta benisser Ibn al Labbana

Una xarrada per conèixer amb més amplitud al poeta benisser Ibn al Labbana - (foto 1)

  Benissa celebra aquest divendres 22 la xarrada 'Descobrint Arrels' (19.00 h, a l’Espai Cultural de les Cases del Batlle), centrada en el poeta benisser Ibn al Labbana, nascut al segle XI i considerat com un dels autors més reconeguts de l'època.

  La xarrada és un acte en linia amb el nou Pla d’Interculturalitat que està treballant-se a Benissa, i comptarà amb les intervencions de Josep Piera, poeta i narrador; Dalal Ayoubi, filòloga hispánica; i Lídia Santacreu, poetessa, els quals introduiran més informació sobre Ibn al Labbana.

  “Ibn al Labbana, de nom Abü Bakr Ibn Isa al-Daní, més conegut com Ibn al Labbana, que significa ‘fill de la lletera’, va nàixer a Benissa durant el regne de taifa de Dénia, en data no gaire clara del segle XI, i és considerat com un dels màxims representants de la lírica àrab d'Al-Andalus”, assenyala Margarita Lachica a la seua obra ‘Poetas árabes del País Valenciano’.

  A Benissa, el poeta compta amb un carreró que porta el seu nom, i en el passat ha protagonitzat algun estudi biogràfic i sobre la seua obra, com el realitzat per María Jesús Rubiera de Epalza el 1984 amb el títol ‘Un Benissero Ilustre: El poeta árabe Ibn al Labbana’, editat per la Comissió de Cultura de l’Ajuntament de Benissa.

  Belén Ivars, responsable d'Igualtat en l'Ajuntament, explica que "aquest acte és una oportunitat per a posar llum a referents del nostre poble de diferents cultures". En una proposta organitzada per les regidories d'Igualtat i Residents Estrangers, Ivars assenyala que "la nostra cultura s'ha nodrit d'altres, molt concretament de la cultura aràbiga, i el mateix nom de Benissa és d'origen àrab. Per a l'Ajuntament és important fer visible tota aquesta diversitat històrica, per a poder treballar millor la diversitat actual".

  Pujar