elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Societat Lírica i Musical de Benissa estrena aquest divendres l'espectacle “Arrels Simfòniques”

La Societat Lírica i Musical de Benissa estrena aquest divendres l'espectacle “Arrels Simfòniques”

  La Societat Lírica i Musical de Benissa, més coneguda com la Banda de Benissa, presenta aquest divendres (Taller d’Ivars, 20.00 h) el concert "Arrels simfòniques". Sota la direcció de Miguel Àngel Grau Martínez i amb la col·laboració de diferents persones i entitats, l’espectacle sorgeix per “dignificar i potenciar la cultura i la música popular”, indiquen des de la Societat Lírica i Musical.

  El concert “promet un viatge en el temps a través de la música tradicional”, intercalant peces instrumentals amb veu, amb danses i amb dolçaina, i estarà presentat i conduït per Quico Llopis Ivars, musicòleg i saxofonista de la Banda de Benissa. Llopis nodrirà les peces musicals del concert amb explicacions dels contextos històrics per a acompanyar al públic en aquest viatge musical”, avancen des de la Banda.

  L'inici del concert està previst amb la interpretació del pasdoble "L’entrà de la murta" de Salvador Giner Vidal, fent honor a l'arrelament de les bandes de música amb les festes dels pobles. El repertori continuarà amb "Rapsòdia Valenciana" de Manuel Penella Moreno, peça en la qual s'incorporarà el grup de danses "Esbart dansaire" per a continuar amb la cançó popular "Havanera del Mareny" amb l'acompanyament a la veu del cantaor Gerard L. Tomàs López.

  Després serà el torn del "Concert per a dolçaines i banda" de Joaquín Gericó Trilla, en el qual la banda acompanyarà a Josep Llinares Zaragoza i Santi Bertomeu Oliver a la dolçaina. L'acte continuarà amb "El Cant del Valencià" de Pedro Sosa López, on el jove Romà Ivars García realitzarà el solo de bombardí. "La Granaïna del Tio Palero" sent la cançó popular que s'interpretarà per a continuar el concert, peça en la qual s'incorporarà a la veu Cristina Berenguer Ronda, i a l'acompanyament la Colla de Xirimiters Pere Bigot.

  A continuació serà interpretada "Aljama", de Ferrer Ferran, peça basada en la batalla al voltant del riu Xúquer amb la brillant interpretació com dolçaina solista de Cristina Martí Morell. El concert finalitzarà amb "Muixerangues al cel" de Juan Carlos Sempere Bomboí, final apoteòsic en el qual li donarà un toc espectacular la "Muixeranga Marina Baixa".

  “Aquest concert pot ser un espectacle memorable, preparat amb moltíssima il·lusió” manifesta Miguel Àngel Grau i Martínez, director de la Banda de Benissa, qui convida a tota la ciutadania de Benissa a gaudir d’un espectacle molt participatiu.

  Pujar