19 de setembre de 2020 19/9/20

El Servei d'Atenció Jurídica de Benissa rep una subvenció

El Servei d'Atenció Jurídica de Benissa rep una subvenció - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Servei d'Atenció Jurídica de Benissa rep una subvenció - (foto 2)

  La regidoria d'Igualtat ha rebut una subvenció per al suport del Servei d'Atenció Jurídica gratuït que es realitza en l'Ajuntament.

  El Servei d'Atenció Jurídica (SAJ) a Benissa ha complit ja 15 anys, és un dels primers que es van implantar en la Marina Alta. Aquest Servei s'ha oferit de forma constant des d'agost del 2001 en les oficines municipals, prèvia cita, els dilluns i dimecres a la vesprada de 16.30 h a 18.30 h amb la finalitat d'oferir la màxima discreció a les consultes formulades.

  De gener a juny, en 2016, s'han atés 201 persones de les quals la gran majoria (163) són dones. El mes de març ha estat el de major nombre d'atencions (38). Per edats, destaquen persones entre 31 a 40 anys (64) i de 41 a 50 (59).

  El perfil d'usuària és el d'una dona casada, amb fills i estudis primaris. En la seua majoria, es tracta de mestresses de casa, aturades o amb treballs temporals en el sector serveis i pràcticament no disposen d'advocat/-a en situació processal.

  La regidora d'Igualtat, Francis Esquerdo, ha declarat que “la Diputació Provincial d'Alacant ha destinat 2.105,07 € a Benissa per a l'ajuda al desenvolupament d'aquest servei tan necessari i del que es beneficien tantes persones. Es tracta d'evitar que les dones que pretenguen accedir a la tutela judicial efectiva no vegen obstaculitzat aquest accés per raó de la seua situació econòmica. La finalitat és, per tant, garantir l'accés a la Justícia en condicions d'igualtat”.

  Pujar