27 d’octubre de 2020 27/10/20

La regulació laboral de la plantilla de l'Ajuntament queda pendent

La regulació laboral de la plantilla de l'Ajuntament queda pendent - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La regulació laboral de la plantilla de l'Ajuntament queda pendent - (foto 2)
  La regulació laboral de la plantilla de l'Ajuntament queda pendent - (foto 3)

  Les treballadores i els treballadors de l'Ajuntament de Benissa hauran d'esperar l'aprovació de la nova estructura organitzativa del consistori, basada en la descripció, valoració i relació dels seus llocs de treball (RPT i VPT). El PP i Isidor Mollá, regidor no adscrit, votaren en contra de la inclusió d'aquest punt en el ple, enfront del vot favorable de l'equip de Govern.

  A una sessió plenària amb un nombrós públic assistent, format principalment per l'equip humà de l'Ajuntament, la possible aprovació de la RPT es presentava en l'ordre del dia amb la intenció d'actualitzar la situació laboral de la plantilla, normalitzant les retribucions econòmiques i igualant la descompensació econòmica que pateixen en diversos departaments des de fa més de 15 anys. Una faena que va començar fa dos anys, i que recentment havia vist com a una Taula General de Negociació de Personal, comptava amb l'aprovació unànime de l'Equip de Govern, del PP (únic partit de l'oposició que es va personar aqueix dia) i dels sindicats i el Comité d'empresa de l'Ajuntament.

  Abel Cardona, alcalde de Benissa i responsable de Recursos Humans de Benissa, va explicar que l'última RPT aprovada va ser a 2003. "Ara tenim una situació amb una plantilla que no està modernitzada i ens preocupa la modernització de l'Ajuntament. Es va aprovar per unanimitat que una empresa externa valorara els llocs de treball i aquesta empresa especialitzada ens va dir que tenim un ajuntament dels anys 90. L'estructura i els sous corresponen a eixos anys, i no a 2016, que és quan comencem a treballar aquest assumpte", va explicar l'alcalde, destacant que "el resultat va ser positiu, i hem arribat a un consens final, llevat d'algun cas. Pense que és un treball que ha quedat redó, un resultat just". Cardona va destacar que la proposta compta amb els informes favorables del departament econòmic, del secretari municipal, de Recursos Humans i de l'empresa redactora de la RPT, complint amb el que demana la llei.

  Obrint el torn de declaracions, Manuel Juan, Portaveu del PSPV-PSOE, va incidir amb què "pot ser un èxit de tots" i "no deu fer-se política en els salaris i en els drets de les persones. Pense que en un determinat moment quan cal ser generosos, i si hi ha informes i s'ha complit amb la llei, és el moment d'aprovar-ho". Per la seua part, Xavi Tro va manifestar que "és una molt bona solució, especialment per als grups inferiors. Els drets laborals i el PP no casen molt, i no ho dic pels companys de l'oposició, sinó pel partit. A partir d'aprovar la de hui, després caldrà seguir amb Benissa Impuls".

  Jorge Ivars, edil del PP, va recordar que "va ser el PP qui va començar aquesta tasca de la RPT, i vàrem dir que volíem un informe tècnic, econòmic i jurídic". Ivars, representant popular a la Comissió d'Organització, també va voler demanar "paciència", demanant també que torne l'empresa redactora per a explicar alguns punts concrets.

  Per la seua part, el regidor no adscrit va dir que "s'oblida a les persones de Benissa Impuls, i això és insolidari, i no votaré la RPT fins que vaja tot en un paquet".

  Abel Cardona va recordar que la RPT es va aprovar per unanimitat a la Taula General, i que varen haver ja reunions amb l'empresa, on l'oposició "no es va personar". "Després de 2 anys tu demanes paciència, i ara el que tenim és urgència", va respondre l'alcalde a Jorge Ivars, mentre que a Isidor Mollá li va explicar que hui, dimecres 28, hi ha un Consell de Benissa Impuls i "va en l'ordre del dia aquest tema", recordant-li que "s'han celebrat meses tècniques i meses generals de negociació i vosté no va vindre a cap reunió, i hui demana participació. No ha vingut ni a una sola reunió".

  L'alcalde també va insistir que no entén el canvi del PP: "ara el PP proposa que tinguem un informe de la TAG i la subdelegació de Govern. Quan ja tenim els del secretari, la tresorera, la interventora, la tècnica de RRHH i la de l'empresa- Tenim els recursos per a fer-ho, i ara s'emparen en instàncies supramunicipals perquè ens diguen si és correcta o no. No entenc com el PP recula i demana més informes quan hem tingut 2 anys per a treballar-la", incloent el vistiplau dels sindicats de l'Ajuntament.

  Pujar