elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

'La Nit més fosca de Benissa', una conferència on l'historiador Luis Botella Ivars revelarà el nom vertader dels assassins de dos religiosos en 1936

'La Nit més fosca de Benissa', una conferència on l'historiador Luis Botella Ivars revelarà el nom vertader dels assassins de dos religiosos en 1936
  MÉS FOTOS
  'La Nit més fosca de Benissa', una conferència on l'historiador Luis Botella Ivars revelarà el nom vertader dels assassins de dos religiosos en 1936 - (foto 2)

  Forma part de la història de Benissa. De com varen assassinar a dos religiosos locals la nit del 3 al 4 de setembre de 1936 als voltants de Benissa, després de l'arribada d'un cotxe conegut com 'La Pepa'. Tres anys després, finalitzada la Guerra Civil en 1939, diversos ciutadans del poble que estigueren en contacte amb els ocupants d'aquell vehicle foren culpats i executats per aquests assassinats.

  Uns fets que, ara, 82 anys després, l'historiador benisser Luis Botella Ivars vol esclarir gràcies a la realització d'un treball rigorós on ha investigat una multitud d'arxius per poder contrastar les diferents versions, exposant proves i documents del que realment va passar en 'La Nit més fosca de Benissa'. Serà mitjançant una conferència, el pròxim divendres 21 de setembre a les 20.30 h en el Saló d'Actes Municipal.

  Botella ja avança que "tinc el nom del vertader assassí", assenyalant que aquesta investigació vol ser "un reconeixement històric a totes aquelles víctimes mortals de la repressió a la guerra i a la postguerra".

  "No podem fugir de la nostra història, i ara tenim una oportunitat per fer front i esclarir allò que realment ocorregué", explica, destacant que "al llarg de les diverses investigacions realitzades he pogut percebre que Benissa és un poble maur per parlar d'aquests fets", conclou l'historiador.

  comentari 1 comentari
  juan.a.
  juan.a.
  25/09/2018 04:09
  Una gran oportunidad perdida

  Es increíble que en un estudio así sólo aparezca el testimonio de la hija de uno de los inculpados por los 2 asesinatos y los documentos y sentencias oficiales (con muchas contradicciones por parte de los acusados) que no se de ningún testimonio de familiares de los otros acusados, de los asesinados y de la gente del pueblo de Benissa en la que aún vive la memoria transmitida de padres a hijos de lo que pasó Y QUE NO QUEDÓ ESCRITO POR MIEDO. Memoria histórica ,entiendo que es la de todos, los que murieron ejecutados con juicios sumarísimos , también los que murieron sin tener un juicio simplemente señalados por un dedo acusador , y las familias de todos .Dejemos de limpiar siglas y cerremos esta etapa tan agria de nuestra historia con rigor ,poniendo nombre a todo y a todos. Hubo victimas por ambas partes, la palabra asesino o asesinato suena igual en un bando que en otro. Los asesinos no son solo los que aprietan el gatillo ,también los que señalan con el dedo o facilitan los medios

  Pujar