21 d’octubre de 2020 21/10/20

El ple de la corporació acorda l'ordenança per a la celebració de cerimònies civils

El ple de la corporació acorda l'ordenança per a la celebració de cerimònies civils - (foto 1)

  El ple ordinari, corresponent al mes de Novembre, va aprovar per unanimitat l'ordenança que permet la celebració de cerimònies civils com a actes de benvinguda social, enterraments o majories d'edat, entre uns altres.

  Aquesta mesura permet fer un pas més en el model laic implantat per l'actual equip de govern municipal, possibilitant, dins de la tolerància i la pluralitat als ciutadans i ciutadanes, una alternativa no religiosa per a la celebració d'aquest tipus d'esdeveniments, amb les pertinents taxes regulades i adaptades.

  Cal destacar que el comiat o enterrament civil es pot realitzar a algun dels tanatoris de Benissa, el que els familiars decidisquen o al mateix cementiri municipal, mentre que la resta d'actes tindran lloc a l'espai cultural 'les Cases del Batlle'.

  De la mateixa manera, el ple celebrat ahir es va acordar demanar a l'Agència Valenciana de Turisme el nomenament de la festa de Moros i Cristians de Benissa en honor a Sant Pere com a festa d'Interès Turístic Provincial. Una proposta també aprovada per unanimitat i que s'arreplega de la mateixa Junta Local de Moros i Cristians de Benissa.

  També es va realitzar una declaració institucional contra la violència de gènere i es va aprovar la moció del Grup Compromís, per defendre els drets de les persones més vulnerables afectades per una situació de pobresa energètica i de manca d'habitatge. Davant la manca de sensibilitat social del Govern central, la moció dóna suport al Govern de la Generalitat Valenciana perquè continue treballant per la protecció d'aquells en situacions de risc. La moció va comptar amb els vots favorables de l'equip de Govern i Isidor Mollà, regidor no adscrit, i l'abstenció del Partit Popular.

  Pujar