8 de juliol de 2020 8/7/20

Benissa viu els seus dies grans amb devoció i entrega

Benissa viu els seus dies grans amb devoció i entrega - (foto 1)
  • Fins al pròxim 29 d'abril se celebren les festes patronals en honor a la Puríssima Xiqueta

  • Aquest dijous ha tingut lloc el lliurament dels Premis Literaris 25 d’Abril i de Pintura Salvador Soria i aquest divendres té lloc un acte molt especial, la Coronació

MÉS FOTOS
Benissa viu els seus dies grans amb devoció i entrega - (foto 2)
Benissa viu els seus dies grans amb devoció i entrega - (foto 3)
Benissa viu els seus dies grans amb devoció i entrega - (foto 4)

La devoció i la festa protagonitzen la vida dels beniseros durant aquests dies. La localitat celebra fins al pròxim 29 d'abril les seues festes patronals en honor a la Puríssima Xiqueta, la patrona dels beniseros. Se celebren el quart diumenge d'abril i, durant deu dies, transformen el poble i els seus veïns es bolquen en aquesta festa en la qual destaquen esdeveniments com la processó, la Coronació de la Reina de les Festes, els bous, les actuacions musicals i un llarg etcètera d'actes.

Aquest dijous ha tingut lloc un dels actes principals d'aquestes festes, el lliurament dels Premis Literaris 25 d'Abril i de Pintura Salvador Soria. Es tracta de la cita cultural i literària més important de l'any en el municipi de la Marina Alta en la qual també s'han presentat les obres literàries de l'edició del 2017: 'Text-ures' d'Imma López (premie Poesia); 'L'Home Victòria' de Josep Jorge (premi Narrativa Adobe); i 'Una línia tan primera' de Maribel Torres (premi Teatre).

Cultura, oci, música, devoció... amb el pregó del passat dissabte es va donar el tret d'eixida a uns dies carregats d'activitats per a totes les edats. Perquè si per alguna cosa destaca aquesta festivitat és pel lliurament de tots els seus veïns, que es bolquen en la festa: "Tenim diferents tipus d'actes perquè tothom puga gaudir i, a més, molta gent que no viu ací durant l'any torna per a les festes i retrobar-se amb els seus familiars i amics", explica Domènec Miralles, regidor de Festes.

Una idea en la qual coincideixen tots els seus veïns. Silvia Gandia, presidenta de la Comissió de Festes de la Puríssima Xiqueta d'enguany, relata com tots els festers s'han bolcat durant un any en la recollida de fons per a preparar les festes: "Hem fet des de festes andaluses, de nit de cap d'any, rifes, hem venut articles... Tenim molta devoció a la patrona i esperem amb ànsia al fet que arriben les festes".

Enguany la Comissió de Festes està formada per 102 persones pertanyents a les anyades de 2010, 2000 i 1977 i compta amb un pressupost de 372.177 euros, dels quals 80.000 els aporta l'Ajuntament.

Quins són els actes que no et pots perdre?

Aquest divendres 20 d'abril, dia de la Coronació, la festa inundarà per complet la localitat alacantina. El Passeig Dolores Piera acollirà un escenari muntat per a ocasió i la jove Nerea Salvà i la xiqueta Laura Balaguer seran coronades Reina i Reina Infantil de 2018, respectivament. També el dissabte 21 és un dels dies grans amb la tradicional Ofrena i la posterior actuació de Efecto Pasillo. El diumenge 20 es rendeix honor a la Puríssima Xiqueta, amb l'actuació de 'Els Supersingles', del programa de Telecinco 'Quin temps tan feliç'.

Dilluns i dimarts, dies dels Riberers i dels Fadrins, destaquen també per una entretinguda oferta d'actes per a tots els públics, amb l'orquestra 'La Tribu' (dilluns a la nit) o la Nit de Rock del dimarts, amb cinc grups: Reacció, Smoking Souls, Desakato, Atupa i Pla B. També hi ha novetats interessants enguany com el 'Gran Prix', un joc molt divertit on participaran anyades i grups, el dimarts 24, dia dels *Fadrins.

Finalment quedaran els dies de Bous al Carrer, des del dimecres 25 fins al dissabte, també dia de les Anyades (amb l'actuació de l'orquestra 'La Pato') i el diumenge 29, jornada de 'la Huitada', amb el tancament de festa protagonitzat pels tenors 'In vivo'.

"Volem animar a tots els veïns de Benissa al fet que s'unisquen a la festa i als veïns dels pobles d'al voltant al fet que vengen a conèixer la localitat", ha convidat el regidor de Turisme. Domènec Miralles ha volgut recordar que són uns dies en els quals es fa "germanor" i es gaudeix en família, amics i en molt bon ambient d'una festa meravellosa i en la qual tothom té cabuda.

Pots veure el programa complet d'actes en AQUEST ENLLAÇ.

Pujar