8 de juliol de 2020 8/7/20

Benissa es prepara per a l'espectacular festa de Moros i Cristians

Benissa es prepara per a l'espectacular festa de Moros i Cristians  - (foto 1)
  • Una cita obligatòria para tot amant de la festa, el boato, la cultura, la història i el turisme en família. Et donem tots els detalls i t'expliquem el que no pots perdre't

MÉS FOTOS
Benissa es prepara per a l'espectacular festa de Moros i Cristians  - (foto 2)
Benissa es prepara per a l'espectacular festa de Moros i Cristians  - (foto 3)

Tot preparat a Benissa per als Moros i Cristians. Es trauen ja de l'armari els turbants blancs, jupetins i els colorits pantalons bombatxos, es planxen les camises, les túniques i es netegen cascos, espinilleres i botes... Benissa respira a festa, boato, fastuositat i bullícia, la que inundarà els carrers a partir d'aquest divendres 29 de juny en la celebració en honor a Sant Pere.

Espectaculars desfilades, ambaixades que veneren els vells combats i carrers inundats de gent per a viure els una festa en la qual el bàndol moro i el cristià s'entremesclen per a mostrar els seus millors gal·les i representacions. Est és el 43 aniversari d'una cita imprescindible en la qual participen onze filaes i cinc-cents festers.

"Enguany hem augmentat en quantitat de festers i s'ha fet un esforç enorme, com mai, per a recaptar fons i preparar un espectacle enorme", relata Ximo Nadal, president de l'Associació de Moros i Cristians de Benissa, en una entrevista amb elperiodic.com. Una cita obligatòria, àdhuc més si cap, donada l'espectacularitat de la festa. A més, els Moros i Cristians de Benissa són els que donen el tret d'eixida en el calendari d'aquestes festes al llarg de tota la Marina Alta.

I encara que la festa comença oficialment el 29 de juny amb la presentació de Banderoles, Abanderats, Ambaixadors i Capitans, aquest dissabte ja hem pogut viure un preludi amb la concentració de les filaes en la plaça Jaume I i el sopar de germanor.

Enguany el banderer cristià serà Jorge Rodríguez, de Templaris, mentre que el Moro serà Josep Capó, de Califes. Quant a les capitanies, Marta Santacreu, de Zairenyes, i la seua ambaixadora, Belén Ivars, ho seran pel bàndol moro mentre que pel cristià seran Pedro Cabrera i l'ambaixador Jowi Vives.

Dates imprescindibles

Són unes festes que conviden a gaudir-se en família, explica Ximo Nadal: "Coincideix amb el final de curs dels més xicotets així que és una excusa fabulosa per a venir a conèixer aquesta festa tan especial i que crida molt l'atenció a tot el que ve de fora. A més, comptem amb més de 2.200 cadires perquè la gent es puga acomodar i veure l'entrada a un preu molt barat".

Perquè la gran entrada és, sens dubte, l'acte més especial de totes les festes: "El dissabte 30 de juny a partir de les 20:00 Benissa es transforma". Com? Amb una desfilada en el qual el color dels vestits, els boatos i l'esperadísima imatge de les filaes enlluernen i deixen sense parla als presents.

Un altre dels actes emotius i que no cal perdre's, segons apunta el president de l'Associació, és l'acte de presentació de Banderoles, Abanderats, Ambaixadors i Capitans en el recinte del castell. Al costat de tot el boato que porta amb si, també té lloc el pregó de festes -que enguany estarà a càrrec de D. Pepe Ramón Soliveres Ivars- i que acabarà amb un gran castell de focs artificials de la mà de la Pirotècnia Vicente Caballer.

La festa continuarà el diumenge amb una cercavila de totes les filaes per a visitar la residència d'ancians portant la imatge de Sant Pere Apòstol, l'ofrena i missa en honor al Patró i ja, a la vesprada, l'Entrada Infantil i el setge del bàndol moro des de la plaça del convent fins al recinte del castell. La jornada acabarà amb l'ambaixada Mora i la presa del castell per part de les tropes del bàndol moro.

El dilluns serà el torn del setge del bàndol cristià i la reconquesta de la vila de Benissa. Un altre acte molt destacat i que diverteix molt a locals i turistes és la desfilada informal i humorístic de les bandes de música i de totes les filaes.

Vols veure l'agenda completa d'actes per a no perdre detall? ACÍ LA TENS.

Pujar