elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa organitza diversos actes per a commemorar el naixement del pintor Josep Ivars

Benissa organitza diversos actes per a commemorar el naixement del pintor Josep Ivars
  MÉS FOTOS
  Benissa organitza diversos actes per a commemorar el naixement del pintor Josep Ivars - (foto 2)

  Els pròxim dies 26 i 27 d'aquest mes d'octubre, Benissa commemorarà el naixement de Josep Ivars Ivars amb diversos actes que destacaran a una de les figures artístiques més representatives del poble.

  Els actes s'iniciaran el pròxim dia 26 amb l'organització d'una conferència i posterior taula redona sota el títol "Josep Ivars Ivars, Cent Anys de pinzell i gúbia", en la qual diversos crítics de reconegut prestigi internacional analitzaran i debatran sobre la prolífica obra del pintor benisser.

  Aquest acte tindrà lloc en les instal·lacions d l'Espai cultural les Cases de Batlle a les 20 hores.

  Per a continuar amb les celebracions de l'aniversari del naixement de l'artista, el dissabte 27 d'octubre a les 12h serà descoberta una placa commemorativa en la plaça del carrer Joan de Joanes. Aquest mateix dia, a les 20.30 hores els actes continuaran amb la inauguració d'una exposició retrospectiva sobre l'obra de l'artista en les instal·lacions del Centre d´Art Taller d´Ivars. Aquesta exposició romandrà oberta al públic fins al pròxim dia 24 de novembre en horari de dimarts a dissabte de 18 a 20.30 hores.

  Dins d'aquestes propostes commemoratives s'inclourà un recordatori en la coneguda publicació del "Calendari dels Brillants 2019", homenatjant així a l'artista benisser, qui va ser el primer dibuixant del calendari i l'autor de les portades inicials.

  Amb aquests actes, Benissa vol reconèixer una vegada més, la figura de Josep Ivars en el centenari del seu naixement, un personatge il·lustre de les arts que es va veure obligat durant els anys cinquanta a abandonar el nostre país pels seus ideals polítics i a desenvolupar una extensa obra pictòrica que li va portar a rebre nombrosos guardons, tant a Sud-amèrica com en les seues visites a Europa. Benissa vol celebrar el naixement de l'artista fent un esforç per posar en valor, el treball i la rellevància de la seua obra, especialment entre les noves generacions de benisseres i benissers.

  Ivars, que va tornar a Benissa en la dècada dels vuitanta, va mantenir un estret vincle amb la població que li va veure nàixer i en la qual va realitzar nombroses exposicions fins a la seua mort en 2008.

  Pujar