elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa millora les xifres de confirmació d'empadronament respecte als últims anys

Benissa millora les xifres de confirmació d'empadronament respecte als últims anys

  Benissa compta en el que va d'any amb 387 persones confirmades en el padró municipal, una millora a l'alça respecte a 2016 (369) i 2017 (261). Aquestes xifres permeten que la població quede fixada per sobre dels 10.000 habitants, guarismes que possibiliten accedir a majors quanties en subvencions i serveis de caràcter estatal, entre altres avantatges, dins del que es percep des dels Pressupostos Generals de l'Estat. Actualment la xifra de població degudament empadronada està al voltant de les 10.800 persones.

  El resultat d'aquesta millora en el padró respon a diverses accions dutes a terme per a afavorir l'empadronament, i que cerquen que la localitat aproxime el seu nombre de gent empadronada al seu nombre de persones residents reals. En aquest sentit, a partir de la coordinació del Departament d'Estadística, diversos efectius de la Policia Local van realitzar una acció informativa, casa per casa, a persones que estaven en situació de renovar el seu empadronament.

  Altres accions que han permès augmentar el nombre de renovacions i inscripcions en el padró han sigut la informació contínua oferida per l'àrea d'Estadística, la realització de reunions informatives en la zona costanera, la informació oferida en el canal municipal de WhatsApp dirigit a la població estrangera o la publicació d'anuncis en mitjans de comunicació clau.

  Convé destacar que la pèrdua de població en les localitats de la província d'Alacant no es deu a un èxode massiu de població, sinó a un canvi en les normatives estatals que regulen el padró municipal i que provoca un desequilibri entre els residents reals, que utilitzen serveis de manera quotidiana, i els empadronats que paguen amb els seus impostos el manteniment d'aquests serveis.

  Segons Fernando López Corsi, regidor de Residents Estrangers, "s'ha realitzat un gran esforç per part de l'equip humà de l'OAC, el Departament d'Estadística i la Policia Local, coordinats per l'àrea de Residents Estrangers amb un objectiu comú: millorar les xifres de població de Benissa i així evitar perdre una part dels ingressos de l'Estat espanyol que depenen directament de la població empadronada en el municipi". López Corsi ha aprofitat per a realitzar una nova crida perquè la població estrangera seguisca empadronant-se o confirmant el seu empadronament, acudint a l'OAC.

  En aquest sentit, el tràmit d'empadronament o confirmació es pot realitzar en l'Oficina d'atenció a la ciutadania (OAC), tant de manera presencial, en el Carrer Pare Andrés, 21, com també cridant al telèfon 965 731 112, on s'atorgaran totes les facilitats per a conèixer si la persona interessada es troba activa en el padró.

  Pujar