elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa viu amb intensitat les seues festes en honor a la Purissima Xiqueta

Benissa viu amb intensitat les seues festes en honor a la Purissima Xiqueta
  MÉS FOTOS
  Benissa viu amb intensitat les seues festes en honor a la Purissima Xiqueta - (foto 2)
  Benissa viu amb intensitat les seues festes en honor a la Purissima Xiqueta - (foto 3)

  Les festes de Benissa en honor a la Puríssima Xiqueta deixen arrere un cap de setmana intens. La multitudinària Ofrena de flors a la patrona, marcat com un punt clau de les festes, es va convertir, dissabte passat, en un dels actes més emblemàtics i emotius d'unes festes en les quals, com marca la tradició, centenars de benissers i benisseres ixen al carrer per a celebrar uns actes molt arrelats.

  Aqueix mateix dissabte va destacar el concert oferit pel grup Efecto Pasillo, una de les actuacions més esperades de les festes que va congregar a nombroses persones en el Passeig de Dolors Piera. Ja el diumenge, dia de la Puríssima Xiqueta, va permetre a benissers i visitants gaudir de la pólvora amb una poderosa mascletada, que va donar pas a la vesprada a la processó en honor a la patrona i un nou concert, el dels Supersingles del programa de Telecinco 'Qué Tiempo tan feliz'.

  La setmana festiva va començar ahir amb la celebració del dia dels Riberers, amb una nova ofrena de flors al monument en honor a aquells que van anar a treballar a la Ribera. Un homenatge que en aquesta ocasió va ser per a Vicente Ivars Ivars, Juan Pineda Ivars i Joaquín Cabrera Escortell, i a títol pòstum per a Joaquín Ivars Cabrera, Juan Ribes Ivars i Juan Nave Femenía. En l'acte va ser pronunciat el pregó a càrrec de la festera Malena Ribes Giner, neta de riberer. L'homenatge va donar pas a una nova mascletada, la cavalcada de carrosses ja a la vesprada i el tradicional cant a la Salve i a la Puríssima Xiqueta.

  La jornada de hui dimarts està dedicada al Fadrins -posterior al lliurament de la vara de comandament de l'alcalde, Abel Cardona, a l'alcalde dels fadrins, Chemi Soria- i també suposa un dels moments àlgids d'una festa que compta amb nombroses activitats d'animació en el carrer com el Grand Prix (atraccions i proves físiques), la Cavalcada humorística o la nit de Rock amb Smoking Souls, Reacció, Desakato, Atupa i Pla B.

  Per a demà dimecres està prevista la celebració del primer dia de Bous al Carrer, que es repetiran fins a dissabte que ve i que compten amb un públic fidel. Per la seua banda, el dissabte dia 28, la programació contempla el dia de les Anyades, amb la tradicional presència d'anyades en el parc Dolors Piera i una paella gegant amenitzada per l'actuació de diverses xarangues.

  Finalment, el diumenge se celebra el dia de la Huitada, una celebració que s'iniciarà amb la tradicional despertada, una nova mascletada i l'actuació de finalització de festes en Honor a la Puríssima Xiqueta 2018 dels magnífics tenors del grup 'In vivo' en el Parc Dolors Piera.

  Pujar