elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa inicia la Fira i Porrat amb un cap de setmana intens

Benissa inicia la Fira i Porrat amb un cap de setmana intens
  MÉS FOTOS
  Benissa inicia la Fira i Porrat amb un cap de setmana intens - (foto 2)

  El cap de setmana suposa el punt d'eixida d'una àmplia programació festiva a Benissa, en la qual la tradició i els actes culturals es donen la mà en una carregada agenda en la qual els animals són el guió central de nombrosos esdeveniments.

  Aquest primer cap de setmana de Fira i Porrat arranca amb una important novetat, la celebració, aquest dissabte, de la Foguera de Sant Antoni, un acte que començarà a les 11 hores amb el trasllat del pi amb cavalleries des de la plaça del Portal pel carrer Puríssima, fins a la plaça del Rei Jaume I, on quedarà instal·lat per a la seua posterior crema, a les 20.00 h, a un acte on participaran diverses associacions: la dels Carreters i Cavallistes, Amics del Carro, L'Esbart Dansaire, Pedramala amics del ball, La Colla de Xirimiters Pere Bigot, La Colla El Riberer de Benissa i la de les Ames de Casa. A la crema també assistirà la Regina de festes 2017, María Palasí.

  De la mateixa manera, dins dels actes previstos per a aquest cap de setmana, els més xicotets i xicotetes aconsegueixen gran protagonisme, i a ells i elles va destinada la fira d'atraccions que s'inaugura hui divendres i que serà, amb tota seguretat, un punt d'encontre per a moltes persones.

  Durant aquest cap de setmana, també tindrà el seu espai la fotografia, amb la inauguració de fins a dues exposicions, sobre "Història de la festa" (Moros i Cristians de Benissa) i "carreters i llauradors: Oficis del segle passat". Hi haurà una tercera exposició, "D'Animals i Sants", dirigida pel Grup d'Artistes de Benissa (GAP). Les dues primeres seran a les 19.00 h a la Seu Universitària, mentre que la del GAP tindrà lloc al Taller d'Ivars a les 19.30 h.

  El diumenge destaca la tradicional desfilada d'animals i la vistosa cavalcada de cavalleries i carruatges que tindrà lloc el diumenge a les 12.30 h per diversos carrers del municipi, i la benedicció davant l'Església Parroquial a les 13.15 h.

  Però la fira, a més, ofereix una variada oferta gastronòmica amb la degustació de productes típics que s'ofereix el diumenge a les 12 h en el parc Sr. Joaquín Piera i Sra. Mariana Torres, i el concurs de paelles. En essència, una variada oferta per a totes les edats en la qual la participació de nombroses entitats del municipi permet oferir uns dies de diversió en què la tradició i els animals prenen els carrers de Benissa per a convertir-la en un ampli escenari amb una variada programació.

  Pujar