elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa inaugurarà el 21 d'octubre la Placeta de les Estisoradores

Benissa inaugurarà el 21 d'octubre la Placeta de les Estisoradores

  El Projecte de les Estisoradores de Benissa segueix avançant en honor de la visibilització i el reconeixement de les dones, al temps que recupera el patrimoni històric local. En aquest cas, Les Estisoradores donaran nom a una placeta del poble situada en la confluència dels carrers Sant Francesc, Miguel Hernández i Pare Antoni.

  L'Ajuntament ha aprovat dedicar una placeta a la figura de les dones que treballen i que van treballar en el camp el raïm moscatell per a la seua posterior comercialització. Concretament en la Comissió d'Organització del dilluns passat, dia 17 de setembre, una proposta aprovada amb el suport unànime de totes les forces polítiques.

  La inauguració de la Placeta de Les Estisoradores tindrà lloc el 21 d'octubre i serà a càrrec de Josefa Vengut, una de les dones que està col·laborant en el grup de Les Estisoradores i les diferents activitats que vénen duent-se a terme. Josefa Vengut va ser triada per la resta de dones del grup i representarà a dita col·lectiva en l'acte, presentant la nova placa distintiva.

  Aquesta proposta, enmarcada dins de les II Trobades de Estisoradores, a celebrar el pròxim cap de setmana del 20 i 21 d'octubre, està alineada a les accions del Pla d'Igualtat 2015-2019 i es correspon a plantejaments vistos en els apartats d'Urbanisme amb perspectiva de gènere o amb l'objectiu d'incorporar més noms de dones en els diversos espais públics.

  Belén Ivars, responsable d'Igualtat, explica que "existeix satisfacció per seguir realitzant propostes que ajuden a recuperar la historia del nostre poble, reconeixent el valor i l'esforç del col·lectiu de Les Estisoradores de Benissa".

  Pujar