elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa duplica la inversió en un any de govern i supera ja el milió d'euros

Benissa duplica la inversió en un any de govern i supera ja el milió d'euros

  El Ple de Benissa celebrat ahir, dimarts 30 de maig, va aprovar la realització de les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) a través de les quals l'Ajuntament realitzarà diverses actuacions amb un pressupost superior a 710.000 euros, sent la principal xifra del Pla d'Inversions 2018 que s'executarà a Benissa durant els pròxims mesos. El punt va tirar endavant amb els vots favorables de l'Equip de Govern i Isidor Mollá i l'abstenció del Partit Popular.

  El Pla d'Inversions de 2018 destaca per haver-hi pràcticament duplicat la seua quantia en relació al de 2017, passant de 540.000 euros d'inversions en l'exercici anterior fins a quasi un milió d'euros en aquest exercici. La dada és el resultat d'una gestió enfocada en l'eficiència i l'estalvi que ara permetrà realitzar més actuacions a Benissa, moltes d'elles sol·licitades per la ciutadania.

  Durant 2017, malgrat el rebuig de l'oposició a l'aprovació dels pressupostos, el govern va aconseguir traure avant les seues inversions amb un import de 510.000 euros, amb actuacions tan importants com el soterrament de contenidors, un pla d'asfaltat de vials en zones rurals, la millora de la señalètica urbana, reformes en el camp de futbol, la millora de serveis d'ús diari i de caràcter social, així com l'impuls del primer Pla Local d'Ocupació que va donar treball a 6 persones de la localitat durant 6 mesos.

  En aquest exercici, en el qual, una vegada més, els pressupostos han sigut rebutjats per l'oposició, el Govern de Benissa impulsa igualment un pla d'inversions on es duplica l'import de l'any anterior, gràcies a la gestió econòmica realitzada, enfocada a l'estalvi en les licitacions públiques i en l'eficiència de l'administració, la qual cosa va a permetre escometre projectes de major envergadura.

  En el paquet de mesures aprovades, dins del pla d'inversions 2018, destaca per la seua importància i volum la inversió de més de 710.000 euros en les IFS, entre les quals destaca com a principal aposta els 302.000 euros que s'invertiran en la segona fase de les Escoles Velles. Aquesta etapa suposarà acabar definitivament la consolidació i conservació estructural de l'edifici per a blindar aquest patrimoni arquitectònic de l'especulació urbanística i que, en el futur, albergarà un ús públic que la ciutadania haurà de determinar en un futur procés participatiu.

  També destaquen els 187.000 euros d'inversió en el futur Museu de la Ciutat, ubicat a la Sala del Consell, els quasi 79.000 euros aplicables a millores d'eficiència energètica en Pla de Carrals i Bonaire mitjançant la substitució de llums convencionals a LED d'alta eficiència, els més de 30.000 euros que s'invertiran en la millora de l'enllumenat de la Zona Costanera, els 18.000 euros anunciats en la creació d'una nova zona esportiva en la Capella, els 24.000 corresponents a l'adquisició d'un vehicle nou per a la Policia Local, els 30.000 corresponents a modernització de l'administració pública i els 40.000 euros que han d'aplicar-se a la millora de vies públiques.

  A més d'aquests 710.000 euros d'Inversions Sostenibles procedents del superàvit municipal de 2017, el Govern invertirà altres 250.000 euros procedents del Fons de Cooperació Municipal en obres a determinar-se en les pròximes setmanes. I uns altres més de 50.000 euros de recursos ordinaris destinats també a inversió pública. En total més d'un milió d'euros en inversions al que, a més, es sumarà el II Pla local d'ocupació, que preveu la contractació de persones que actualment es troben desocupades.

  Per a l'Equip de Govern municipal aquestes inversions donen resposta a moltes de les demandes assenyalades pels ciutadans i ciutadanes de Benissa, si bé, es lamenta profundament la irresponsabilitat que segons el parer de l'equip de govern suposa no aprovar els pressupostos i limitar la capacitat d'inversió municipal, que podria ser encara major, cosa que no queda justificat després dels múltiples intents de cercar un consens que permetera la seua aprovació.

  No obstant açò, l'Equip de Govern vol mostrar la seua satisfacció per la definició d'un pla d'inversions que prioritza les actuacions que s'han anat coneixent i perfilant per veïns i col·lectius, donant prioritat, una vegada més, a actuacions vinculades a l'educació, la cultura, els serveis socials i el medi ambient.

  Pujar