16 de juliol de 2020 16/7/20

Benissa dóna el tret d'eixida aquest cap de setmana al seu ‘Fira i Porrat’

Benissa dóna el tret d'eixida aquest cap de setmana al seu ‘Fira i Porrat’ - (foto 1)

  Des d'aquest cap de setmana i durant els dos següents la localitat alacantina de Benissa celebra el seu tradicional ‘Fira i Porrat’, una cita imperdible per als amants de la cultura tradicional. L'esdeveniment tindrà lloc entre els dies 11 i 27 de gener.

  Dins de la programació destacada per a aquest primer cap de setmana de festa els assistents podran gaudir de la música, la cultura i la gastronomia més típica amb actes distribuïts entre el divendres, el dissabte i el diumenge.

  Hui divendres a partir de les 19 hores s'obrirà la Fira d'Atraccions, un lloc on els més xicotets - i també els majors – podran gaudir d'una gran varietat d'atraccions i jocs. Aquesta fira es mantindrà oberta durant tota la setmana, encara que entresemana l'horari d'activitat començarà a les 18 hores. També aquesta vesprada però a partir de les 20.30 hores s'inaugurarà l'Exposició ‘Llums i Ombres’ del Grup d’Artistes de Benissa. La mostra romandrà oberta fins al 16 de febrer amb un horari de visites de dimarts a dissabte de 18 a 20.30 hores.

  El dia gran d'aquesta finalitat de setmana serà demà dissabte 12 de gener, moment en el qual se celebrarà el Dia de la Foguera de Sant Antoni. Una cita que començarà a les 10 del matí i que comptarà amb la participació de tots els col·lectius i veïns. 

  A més tots ells gaudiran d'un esmorzar i un menjar popular, i des de les 16 hores de la música tradicional valenciana en la carpa que s'instal·larà al Parc Sr. Joaquín Piera i Dª Mariana. Ja a la vesprada, aproximadament a les 19 hores, tindrà lloc l'obertura oficial de la fira 2019: danses populars, la benedicció i crema de la foguera, i una sessió de cinema municipal són les activitats proposades per l'Ajuntament per a aqueixa vesprada.

  L'últim dia d'aquest primer cap de setmana de festa començarà bé prompte. A les 9,30 hores del diumenge en el camí de Canor se celebrarà una concentració i un esmorzar de carruatges i cavalleries, seguit d'un mercat ambulant de col·leccionisme organitzat per l'Agrupació Filatèlica i Numismàtica.

  Les activitats programades per a la celebració de la Fira – declarada d'interés turístic – es prolongaran durant dos caps de setmana més.

  Pujar