elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa, un dels 5 pobles de la Comunitat Valenciana on s’identificaran a víctimes de la Guerra Civil i del Franquisme

Benissa, un dels 5 pobles de la Comunitat Valenciana on s’identificaran a víctimes de la Guerra Civil i del Franquisme

    La Conselleria de Justícia va avançar ahir, dilluns 21, que Benissa serà una de les 5 poblacions on es realitzaran exhumacions per identificar a víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme. Aquesta acció està prevista que s'inicie en el pròxim mes de març, on començaran els treballs en l'antic Cementeri de Bellita.

    Uns mesos enrere, la Conselleria de Justícia va sol·licitar als pobles de la Comunitat Valenciana que facilitaren informació i catalogació de casos de foses comuns. Des de l'Ajuntament de Benissa es va consultar al Casal Cultural de Benissa, associació que ja realitza distintes accions per recuperar la memòria dels Brigadistes Internacionals que acudiren a la Guerra Civil per combatre el feixisme des del bàndol republicà.

    Benissa i Monòver varen ser els dos pobles d'Alacant que facilitaren aquesta informació, que ara donarà pas als treballs d'exhumació dels 5 brigadistes que encara es troben al cementeri antic de Benissa i la seua identificació junt als altres 5 que ja van ser traslladats el 2001 al nou cementeri municipal. Els altres municipis on es realitzaran tasques d'identificació seran Castelló, Paterna i Godella.

    Pujar