elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa celebra la ‘Vespra de Tots Sants’ recuperant la tradició valenciana

Benissa celebra la ‘Vespra de Tots Sants’ recuperant la tradició valenciana
  MÉS FOTOS
  Benissa celebra la ‘Vespra de Tots Sants’ recuperant la tradició valenciana - (foto 2)

  L'ajuntament de Benissa recuperarà enguany durant la celebració de la festivitat de Tots Sants (dimecres 31 d'octubre) alguns elements fantàstics de la tradició valenciana. Es tracta de la celebració de la Vespra de Tots Sants i els seus monstres, procedents de llegendes i contes, que se celebrava la vesprada anterior a la nit de difunts.

  Benissa pretén, amb aquesta celebració, donar a conèixer als joves una part de la història no escrita, viscuda per generacions passades, amb la celebració d'una festa en la qual diverses activitats organitzades en el Cau Jove permetran a més obtenir fons per a finalitats benèfiques. Concretament, tindrà lloc en les dependències del Casal Jove una nova edició del 'Pasatge del Terror', en aquesta ocasió recreant la tenebrosa història del Pòsit.

  Aquesta iniciativa, ja celebrada l'any passat va suposar un gran èxit de públic en estar visitada per més de 300 persones i permetre una recaptació propera als 450 euros que es van invertir, en la passada edició, en la compra del mobiliari per a les instal·lacions del Cau Jove.

  A més, el Cau Jove acullirà la celebració de diverses activitats lúdiques entorn a la recuperació d'aquesta tradició, amb diversos tallers de maquillatge, màscares i perruqueria d'acord amb la temàtica de l'acte.

  Per a l'Ajuntament de Benissa, és important assenyalar que diversos comerços del municipi s'han adherit a aquesta iniciativa, oferint a xiquetes i xiquets de Benissa la possibilitat de conèixer la tradició valenciana quant a monstres i llegendes relacionades amb la festivitat de Tots Sants, prenent de nou protagonisme monstres com l'home del sac, la Tarasca, els Donyets, el Butoni , el Dragó del Patriarca o les Bruixes.

  Pujar