19 de gener de 2021 19/1/21

Benissa es bolca amb la celebració de les seues festes patronals en honor a la Puríssima Xiqueta

Benissa es bolca amb la celebració de les seues festes patronals en honor a la Puríssima Xiqueta - (foto 1)

    Amb l'acte de coronació de les regines Infantil i Major 2019 d'aquest divendres, les festes en honor a la Puríssima Xiqueta aconsegueixen la seua màxima esplendor, en un cap de setmana d'abril en el qual veïnes, veïns i visitants es bolquen en celebracions en les quals participa tot un poble i que conjuguen els tradicionals actes religiosos carregats de devoció (Ofrena o el dia de la Puríssima), amb nombrosos actes lúdics destinats a tota mena de públics.

    En aquesta línia, durant la celebració d'aquestes festes, destaquen al costat de la tradicional Ofrena que se celebra dissabte que ve 27, la processó en honor a la Puríssima Xiqueta del pròxim diumenge 28 o la festivitat en honor a la figura del Riberer, dilluns que ve. Actes que comparteixen protagonisme amb les tradicionals mascletaes, o els concerts programats, com els del Tribut a Mecano o l'orquestra La Pato (dissabte 27 a les 01.00), La Dècada Prodigiosa (diumenge 28 a partir de les 00.00), Henry Mendez (dilluns 29, a la nit) o la Nit Jove amb Mafalda, El Diluvi, Jazzwoman o la formació de l'artista local Krou, Purple Clouds (dimarts 30, a partir de les 20.00).

    Durant la celebració de les festes d'enguany el Consell Municipal d'Igualtat incorpora un Punt Violeta, que pretén previndre i erradicar qualsevol classe de violència sexista. Aquest punt estarà situat en el Passeig Dolors Piera durant totes les festes, lloc on es realitzaran les actuacions musicals durant aquestes jornades festives.

    Les festes en honor a la Puríssima Xiqueta se celebren a Benissa des de l'any 1964, suposant un moment en el qual el municipi participa amb l'organització de nombrosos actes que han anat incorporant-se a aquestes celebracions de l'últim cap de setmana d'abril.

    Pujar