elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa acull la presentació del llibre 'El Bancal Blau' d'Àngel Teodoro Crespo

Benissa acull la presentació del llibre 'El Bancal Blau' d'Àngel Teodoro Crespo

    'El Bancal Blau' d'Àngel Teodoro Crespo, una nova obra d'un autor molt estimat a Benissa. La presentació d'aquest llibre tindrà lloc divendres que ve dia 23 de novembre (a les 20.30 h) en l'Espai Cultural 'Les Cases del Batlle'. A l'acte participarà Manuel Juan Giner, Regidor de Cultura, Rosa Seser, Presidenta de l´ECMA, Francesc Reus Boyd-Swan, doctor en Filologia i Concepció Santacreu Baidal, dona de l'autor.

    La presentació del llibre es produeix per desig de la família, quan es compleixen ara set anys de la seua defunció. Benissa ja va retre homenatge a aquest professor en 2017, dins dels actes de celebració del 9 d'Octubre. Ara, aquesta publicació suposa oferir la possibilitat de gaudir d'una obra desconeguda d'aquest escriptor.

    Ángel Teodoro Crespo va desenvolupar la seua carrera professional com a docent, la major part a Benissa, tant en el Col·legi Pare Melchor com en l'IES Josep Iborra. Va començar a escriure als 16 anys, alternant el castellà i el valencià. Cal remarcar que va passar a la història recent de Benissa per ser, en la dècada dels 80 del segle passat, el primer professor que va impartir classes en valencià en la comarca de la Marina Alta.

    Manuel Juan ha assenyalat que "com a Regidor de Cultura i Educació i antic company de professió, aquesta presentació ens permet què el públic puga accedir a l'obra d'Àngel i al mateix temps manifestar el nostre agraïment. En paraules de Francesc Reus al pròleg: 'Agrair-te els teus escrits, després d'haver-nos deixat el teu somriure, la teua saviesa, la teua estima i la teua amistat'".

    Pujar