21 d’octubre de 2020 21/10/20

Aprovar el Pla General i regular la situació de la plantilla de l’Ajuntament, grans reptes de l’Equip de Govern

Aprovar el Pla General i regular la situació de la plantilla de l’Ajuntament, grans reptes de l’Equip de Govern - (foto 1)

  Hui dimecres 10 de gener es compleix un any des que l'actual equip de Govern va agafar el compromís de governar l'ajuntament de Benissa per a impulsar un canvi en la manera de gestionar i d'entendre la política municipal. El portaveu de l'equip de govern, Manuel Juan, ha recordat que amb la renúncia de Juan Bautista Roselló "es va veure que el model de l'anterior equip del PP estava esgotat, i ens notarem obligats per la ciutadania a oferir al poble un nou model de gestió, de nous valors i noves il·lusions".

  El portaveu ha volgut rememorar les tasques dutes endavant en aquells moments, on "vàrem escoltar com la nova oposició ens cridava 'radicals', mentre nosaltres plantejarem una anàlisi de com estava l'Ajuntament: quines coses podien continuar, i quines calia anar substituint". Manuel Juan ho té clar: "Ens trobarem un ajuntament fet un autèntic desastre a nivell organitzatiu", afegint que "el que sí varen fer bé és retallar, són fills de 'Montoro' i ens deixaren amb les mans nugades per a realitzar inversions". Juan va explicar, a més, que "els canvis que estem realitzant ja estan notant-se".

  Per la seua part, Xavi Tro, coordinador de l'àrea de serveis, assenyala que després de realitzar la pertinent radiografia al que es trobaren a l'Ajuntament, "hem volgut dur endavant la redacció dels pressupostos, on el pacte encobert del PP i del regidor no adscrit Isidor Mollà els bloquegen", quan en 2016 "l'abstenció crítica de PSPV i Compromís" va permetre a l'anterior executiu dur endavant l'aprovació dels pressupostos. "Seguirem treballant per a aprovar-los", assegura Tro, afegint que "hem aconseguit una normalitat al poble", recordant que dins de l'equip de Govern és una mostra de "salut democràtica que tinguem opinions diferents, i és exagerat parlar de 'grietas' a l'equip de Govern, perquè no és cert".

  Abel Cardona, Alcalde de Benissa, ha parlat de la situació laboral en l'equip humà a l'Ajuntament: "s'ha deixat d'esquena al nostre personal, amb 15 anys amb els sous congelats". Cardona, coordinador de l'àrea d'organització, va explicar que "el 95% del personal està per davall de què es pertoca per llei, i ara ho estem regulant". I li posa exemples: "A l'entrar a l'Ajuntament, a Serveis d'Obres ens varen dir: 'per favor, poseu-nos llum per a treballar', un fet que indica l'estat d'oblit en què es trobava la plantilla". I l'Alcalde encara va augmentar el seu malestar amb la gestió anterior en lamentar que "la plantilla ha estat silenciada i explotada en tots aquests anys".

  Com a solució, el també responsable de Personal avança que "el que no va fer el PP en 16 anys ho tractarem de fer nosaltres en un any –referint-se a la RPT– i esperem que ens donen suport". Cardona ha volgut destacar les noves sensibilitats amb assumptes tan importants com la igualtat, temes socials, estalvi en les contractacions, o les persones estrangeres. I, de nou, cal salvar la situació econòmica, encorsetada: "No entenem que un Ajuntament amb uns pressupostos de 14 milions d'euros en tinga 11 al banc, perquè un ajuntament que es gestiona bé hauria de tindre eixos diners en inversions reals, al carrer i per a les persones, no que estiguen al banc sense poder-los utilitzar per la llei 'Montoro'".

  Abel Cardona també va voler remarcar el treball i el nou pes que està tenint Benissa en l'àmbit comarcal, donant suport en l'aspecte sanitari i en infraestructures, amb un paper actiu a la Xarxa d'Alcaldies de la Marina Alta. Cardona va transmetre, no obstant això, optimisme i il·lusió per a seguir treballant, malgrat que la poca ajuda de l'oposició, de cert mitja digital "que tenim al poble". El gran hàndicap és el temps.

  Com a prioritats, Cardona va parlar de què cal regularitzar la situació de l'equip humà de l'Ajuntament, actualment unes 250 persones, xifres per davall de què pertoca, com a població, "i entre altres categories laborals, tenim una mancança increïble de tècnics", explica, concretant que "en eixa regularització esperem comptar amb el suport de l'oposició".

  Per a Manuel Juan i Xavi Tro, és també prioritari "encetar el nou Pla General Estructural i avançar en el tipus de poble que volem", testifica el coordinador de ciutadania, mentre que Tro ho té clar: "Ha de ser la legislatura del Pla General Estructural". La idea traslladada pels 3 coordinadors és unànime: Cal presentar un document ja avançat que ajude a l'economia benissera i que facilite un creixement sostenible amb criteris de qualitat, preservant el medi ambient, el paisatge i el centre urbà.

  Pujar