5 d’agost de 2020 5/8/20

A que no sabies aquestes curiositats sobre Benidorm?

A que no sabies aquestes curiositats sobre Benidorm? - (foto 1)
  • Elperiodic.com et compta algunes peculiaritats d'aquest popular municipi alacantí

Què té Benidorm? Sens dubte, és una de les ciutats més curioses d'Espanya ja que amb només 70.000 habitants ha aconseguit fer-se amb un buit molt important en el negoci turístic espanyol, sent una opció molt econòmica per a gaudir de la costa llevantina.

Si vols conéixer 10 curiositats sobre aquest `Manhattan espanyol´ continua llegint.

Està en el podi de les ciutats més turístiques d'Espanya

Segons l'Institut Nacional d'Estadística va ser la quarta ciutat més visitada en 2018, estant darrere de Madrid, Barcelona i Sevilla.

La presència d'aquesta ciutat mediterrània en aquesta classificació és contínua, ja que és una de les preferides tant en els viatges d'estrangers com de residents espanyols. En concret va rebre un total de 2.100.404 visites en 2018, compostes per la meitat de tots dos grups de viatgers.

De ser un poble de pescadors, a convertir-se en el “boom del turisme”

Benidorm era un xicotet poble de pescadors que va rebre els seus primers visitants cap a 1893. No obstant això, el seu vertader boom turístic vi amb Pedro Zaragoza, alcalde entre 1950 i 1967. Aquest va aconseguir transformar al municipi, passant així de tindre una economia que es basava en la indústria pesquera -la qual estava en crisi- a ser la destinació turística de referència en els anys 50.

És per això, que Pedro Zaragoza és considerat com “l'inventor del turisme de sol i platja” ja que va aconseguir impulsar el sector turisme en la localitat.

Primera ciutat espanyola que va permetre l'ús del bikini

Lluny queden aquells dies en què les dones havien d'anar a la platja tapant-se totes les parts possibles del seu cos per a “evitar caure en les temptacions del pecat”.

No va ser fins a 1953 quan a Espanya es va deixar d'utilitzar l'expressió “corprén poc honrosa” per a dirigir-se al bikini, passant així d'estar prohibida a ser legalitzada després del viatge en Vespa que va realitzar l'alcalde de Benidorm - Pedro Zaragoza- fins a Madrid per a reunir-se amb Franco i la seua esposa en el Palau del Pardo, allí li va aconseguir convéncer del “sí al biquini”.

Respecte a aquesta història no sols hi ha molt d'escrit, sinó que fins i tot s'ha arribat a rodar un curtmetratge anomenat `BIKINI´, dirigit per Óscar Bernàcer.

Té la seua pròpia sèrie

`Benidorm´ és la sèrie de Benidorm. Porta en antena des de 2007, sent aquesta la seua setena temporada -ja que va començar l'any 2000-.

Està protagonitzada per diverses famílies de classe mitjana britàniques que passen les seues vacances a la ciutat turística de la Costa Blanca. No obstant això, lluny de ser una sèrie poc coneguda, aquesta comèdia és tot un èxit al Regne Unit, ja que són molts els premis i reconeixements que s'ha emportat la sèrie, inclòs algun premi nacional de la televisió britànica-. Però quina és la seua clau? Un humor que frega l'absurd.

Per què és conegut com la 'xicoteta Nova York' o 'Beniyork'?

Amb més de 60 gratacel -26 d'ells de més de 100 metres- és la primera ciutat en concentració de gratacel d'Espanya; la tercera europea (després de Londres i Milà); la tercera en número total de gratacel d'Espanya (després de Madrid i Barcelona) i la primera amb més gratacel del món per habitant, segons l'Institut Nacional d'Estadística.

A més, Les proporcions dels seus edificis són molt similars a les d'Hong Kong o Singapur, tal com explica José Luis Camarasa, arquitecte municipal de Benidorm.

Aquesta concentració succeeix pel conegut com a Pla General d'Ordenació Urbana de 1956, en el qual es van aprovar “lleis de llibertat de construcció en altura” que continuen vigents.

Pujar