Castellano

Les reserves hoteleres es desplomen aquest pont a Benidorm per la crisi del coronavirus

Les reserves hoteleres es desplomen aquest pont a Benidorm per la crisi del coronavirus
  • Des de la patronal Hosbec denuncien que hi ha hagut una errònia informació perquè l'alta incidència es deu a la “població flotant” i als turistes

Les reserves per al pont de Tots Sants s'han desplomat a Benidorm. La incidència està en aquests moments en risc extrem segons les darreres dades de la Conselleria de Sanitat, concretament en 300 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies. Això ha fet que es disparen les anul·lacions per als propers dies.

Des de la patronal HOSBEC denuncien que darrere de la caiguda hi ha la “errònia informació sobre la situació de Covid a Benidorm”. Lamenten que, sobre una previsió inicial que estimàvem del 80%, les dades actualitzades situen l'ocupació hotelera un 60% després de 5 dies consecutius de cancel·lacions.

El sector hoteler està molt preocupat per les conseqüències reals que té per al sector la crisi de comunicació que imputava a Benidorm una situació de risc extrem “quan la realitat és completament diferent”, defensen.

Des d'Hosbec insisteixen, igual que han fet el Comitè d'Experts que assessora el Govern Valencià, que Benidorm té una situació especial per l'important volum de població turista i flotant que habita a la ciutat i que multiplica per 3 la població resident: “Si computem els 180.000 habitants estimats en aquests moments a la ciutat, la dada d'incidència acumulada baixa d'una manera important i se situa en un nivell de normalitat (al voltant de 100) molt allunyat de perill extrem o situació d'emergència”.

"Ens enfada i indigna a parts iguals la campanya de desprestigi de destinació que s'ha desenvolupat al voltant de Benidorm, amb notícies alarmants sense cap base real que ens perjudiquen greument en aquests moments en què ens estem deixant la pell a la recuperació del sector, de les nostres empreses i de la nostra feina" han indicat fonts de HOSBEC.

Les bones notícies per al pont arriben des de la resta de destins de la Comunitat: La Costa Blanca té una previsió del 72,4%, València puja fins al 76% i Castelló escala fins a una previsió del 85,5% perquè aquest cap de setmana celebra un dels primers festivals musicals, el SanSan a Benicàssim que en porta molts hotels a penjar el cartell de gairebé complets.

El Consell recolza Benidorm

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, crida a "la tranquil·litat i prudència" davant les notícies sobre l'augment dels contagis detectats de la COVID-19 a la ciutat de Benidorm i llança un missatge de suport al municipi "per la seua capacitat excel·lent de fer bé les coses i per haver protocol·litzat millor que ningú la seguretat del visitant”.

A parer seu, "Benidorm és un destí que, en la concepció de l'hospitalitat, en la seua versió més adaptada al món COVID, ha estat exemplar, sobretot per les actuacions dels seus empresaris".

Colomer ha volgut constatar que "la ciutat turística viu històricament una gran disfunció a l'hora d'interpretar les dades", en aquest sentit ha assenyalat que "a la ciutat turística hi ha un desfasament entre la població de fet i de dret", i per això afegeix que “si fem una mètrica des del punt de vista de la població censada, deixes d'advertir altres característiques més elàstiques de la demografia”.

 

Pujar