21 de setembre de 2020 21/9/20

Cs proposa posar marbre alacantí en l'avinguda Mediterrani de Benidorm després de descartar-se a última hora el material previst

Cs proposa posar marbre alacantí en l'avinguda Mediterrani de Benidorm després de descartar-se a última hora el material previst - (foto 1)

    El portaveu adjunt del Grup Municipal Ciutadans (Cs), Juan Balastegui, ha proposat al Govern local incorporar en l'avinguda del  Mediterrani de Benidorm pedra calcària del Vinalopó, “un material de primera qualitat elaborat per empreses de la província d'Alacant en sustutición del ferm proposat inicialment en el projecte, que no compleix amb el coeficient de lliscament del codi tècnic de la construcció”.

    Balastegui ha explicat que “el material de Catalunya encarregat no pot utilitzar-se perquè suposaria contínues caigudes, sobretot per a les persones majors, per ser relliscós en el seu acabat i estar a més pròxim a la costa”. La solució que ha proposat el portaveu de Cs ens el problema sorgit “és optar per una alternativa més sostenible i social, el marbre alacantí, de gran durabilitat i de fàcil reposició, en lloc de productes prefabricats a milers de quilòmetres d'ací”.

    Balastegui ha criticat al PP per “no comprovar abans de l'execució de l'obra que els materials compleixen amb les normes de la construcció, la qual cosa generarà una demora en l'execució de les obres, que ja porten un retard considerable, perjudicant molt a empresaris, ciutadans i turistes”. Segons ha incidit el regidor, “amb aquest incident es mostra una vegada que el PP és un mal gestor que només busca rèdit electoral, la qual cosa acaba convertit en enuig general de residents i visitants”.

    El regidor de Ciutadans ha volgut aportar una solució problema. “Apostant per la pedra natural que es produeix a la comarca del Mig Vinalopó donem també suport a un sector estratègic que no està passant pel seu millor moment i que genera milers d'ocupacions. Podem contribuir amb ell fomentant en els nostres municipis el consum de les nostres pedres autòctones i materials processats a Alacant, en lloc d'utilitzar granits que, per vindre d'altres llocs, incrementen el seu preu per la repercussió del consum de combustible”. A més, aquest cas, “s'ha demostrat que són massa relliscosos per a l'ús previst en l'avinguda del Mediterrani”, ha recalcat Balastegui.

    Pujar