Castellano

La Policia Nacional garanteix la seguretat dels turistes a Benidorm

La Policia Nacional garanteix la seguretat dels turistes a Benidorm
  • La localitat ha registrat 21 casos de coronavirus en les últimes dues setmanes i es vol transmetre una imatge de seguretat després de la garrotada de la quarantena britànica

La Comissària Local de Benidorm a través de la Delegació de Participació Ciutadana ha posat en marxa un any més plans i campanyes específiques per a posicionar a Benidorm com a destí segur i de referència tant per al turisme nacional com per a l'internacional. Amb aqueix objectiu, 350 Policies Nacionals es despleguen des del passat 1 de juliol en aquesta ciutat amb la missió de protegir als turistes tant nacionals com estrangers que trien aquest lloc com a destinació vacacional.

El propòsit és garantir la protecció de la campanya estiuenca que ara s'inicia i consolidar Benidorm com un de les destinacions turístiques de referència en matèria de seguretat.

Tal com els va comptar elperiodic.com, el va anunciar de Gran Bretanya d'imposar la quarantena als turistes que tornen d'Espanya ha sigut un dur colp per al turisme nacional, especialment per a zones com Benidorm.

Així, després de la petició de l'alcalde de no "estigmatitzar" la localitat i la denúncia del sector de les pèrdues que això pot implicar, són moltes les iniciatives per a fer veure que Benidorm és "un destí segur". Segons xifres de la Conselleria de Sanitat, en les últimes dues setmanes s'han confirmat 21 casos de coronavirus en la localitat.

Operació estiu

La Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior va activar el passat 1 de juliol l'Operació Estiu 2020 en les nou comunitats autònomes de major afluència turística de la seua demarcació, en la qual participen Policies Nacionals al costat de membres d'altres Cossos de Policia Local i Autonòmica. D'ells, 350 es desplegaran a Benidorm fins al pròxim 31 d'agost.

Entre els objectius del dispositiu policial està incrementar la vigilància i control preventiu en vies de comunicació urbanes i interurbanes, estacions de tren i autobusos, ports, hotels, platges i càmpings, així com quan se celebren esdeveniments de tota mena que impliquen una gran concentració de persones. A més, aquest estiu, els policies vetlaran pel compliment de les recomanacions sanitàries.

Entre altres missions, garantiran la distància social en els espais públics d'accés, trànsit o estada i en els mitjans de transport, així com l'ús de la màscara quan siga obligatori o no siga possible guardar la separació de seguretat.

Servei d'Atenció al Turista Estranger “SATE”

Benidorm a més compta amb una oficina que presta un servei exclusiu i de qualitat en l'atenció al Turista Estranger situada en la confluència de la C/ Girona amb Av. Vessador. L'oficina SATE, atén anualment unes 4.200 persones, les quals requereixen aquest servei sobre la base de l'atenció de diverses circumstàncies personals, en facilitar-se en aquest lloc tràmits administratius amb Ambaixades i Consolats com ara la compulsa de documents a petició dels interessats pel temps d'estada vacacional en aquesta ciutat, i altres amb caràcter exclusiu.

De la mateixa manera, se'ls presta un servei integral en referència a la posada en coneixement de qualsevol extraviament o fet delictiu del qual siga coneixedor el turista, donant a conéixer també l'ús de l'aplicació Alertcops als mateixos perquè l'atenció siga a més geolocalitzada.

Pujar