13 de juliol de 2020 13/7/20

La Policia allibera a dones explotades i violades per proxenetes en Benidorm

La Policia allibera a dones explotades i violades per proxenetes en Benidorm - (foto 1)

    En Benidorm i Bilbao, estes han sigut les ciutats en les quals la Policia Nacional ha desmantellat una perillosa banda de proxenetes dedicats a maltractar, violar, explotar i extorquir a dones que captaven a Nigèria. Fins a dotze dones han sigut alliberades després que la Policia haja desmantellat a este grup, assentat en països com Bèlgica, Noruega o el Marroc, i que amenaçava amb pràctiques de rituals vudú a les dones si no satisfeien amb ells un deute de 30.000 euros.

    A més, qualsevol retard en el pagament suposava un augment de 5000 euros, unes xifres que es tornaven astronòmiques per a les dones que, obligades a exercir la prostitució, malvivien amb els pocs diners que després del lliurament setmanal als proxenets, els quedava. La banda comptava amb l'ajuda d'una dona igualment originària de Nigèria. Esta persona s'encarregada de facilitar tota la infraestructura necessària per a cometre l'explotació i la captació de les dones en els seus països d'origen, aprofitant la vulnerabilitat que les creences de la zona generen en estes jóvens. La recerca va començar a Bèlgica l'any 2015 i des que les forces i cossos de seguretat espanyols van tenir coneixement dels fets, es va iniciar una investigació que ha acabat amb l'alliberament d'estes persones a Bilbao, Benidorm i també en la localitat navarresa de Tudela.

    De Nigèria a Líbia

    Les xiques, una vegada captades o enganyades, eren traslladades a través del desert del Sàhara fins a les costes de Líbia, aprofitant el descontrol d'este país fallit. Una vegada allí, es dirigien en llanxes fins a Líbia. Segons ha explicat una de les dones, allí eren violades i maltractades fins a arribar a Itàlia, on eren repartides a diferents destinacions, entre ells Espanya. No és estrany que les màfies dedicades a passar persones des d'Àfrica a Europa aprofiten les rutes per a cometre altres delictes com bé pot ser el cas d'est de proxenetisme i explotació sexual.

    Pujar