Castellano

El Ministeri d'Igualtat se suma a les denúncies per l'agressió d'un policia a una dona trans a Benidorm

El Ministeri d'Igualtat se suma a les denúncies per l'agressió d'un policia a una dona trans a Benidorm
  • Igualtat i la seua Direcció General volen deixar constància que la transfòbia no pot tindre cabuda al nostre país

El Ministeri d'Igualtat, a través de la Direcció General de Diversitat Sexual i Drets LGTBI, va presentar ahir dilluns una denúncia davant la Fiscal Delegada per a delictes d'odi i discriminació de la Fiscalia Provincial d'Alacant per les agressions verbals que una dona trans va patir divendres passat a Benidorm per part d'un policia municipal mentre un company el gravava amb el seu mòbil.

A aquesta denúncia se suma a la ja presentada per l'Observatori contra la LGTBIfobia de València i a la investigació oberta per la Conselleria de Justícia després de conéixer els fets. A més, cal recordar que l'Ajuntament va suspendre temporalment a l'agent de les seues funcions.

La Direcció General de Diversitat Sexual i Drets LGTBI deplora “profundament la humiliació que aquesta dona va patir per part d'uns agents la funció dels quals és, precisament, defensar els seus drets, entre el qual es troba el de ser tractada amb respecte i concorde a la seua identitat de gènere”

Els fets, que a més de ser gravats van ser difosos i ràpidament es van convertir en virals, podrien ser constitutius de delicte d'odi i contra la integritat moral.

Pujar