Castellano

L'absència de turistes britànics ofega Benidorm

L'absència de turistes britànics ofega Benidorm
  • L'ocupació hotelera està a la meitat i els turistes estrangers brillen per la seua absència

Les previsions optimistes per a aquest estiu no s'estan complint ni de lluny en zones de turisme anglès com Benidorm durant aquest mes de juliol. L'anunci de Boris Johnson d'eliminar algunes restriccions a partir del 19 de juliol, algunes d'elles que afecten els viatges, podria donar un respir tot i que, de moment, el turisme britànic brilla per la seua absència a la capital turística dels britànics per excel·lència.

I és que, segons les dades de HOSBEC, la dada d'ocupació hotelera de la setmana 26 a Benidorm no han assolit el nivell registrat a la setmana prèvia, i han tancat aquesta enquesta amb un 51,9%.

Cal destacar que aquesta setmana s'han produït noves obertures a Benidorm i per tant, l'oferta en la destinació s'ha ampliat. Actualment hi ha 89 hotels associats a HOSBEC oberts a Benidorm, és a dir, un 78,8%.

El primer cap de setmana del mes de juliol tampoc ha estat millor que l'anterior: els hotels a Benidorm van tenir un 59,8% de les seues habitacions ocupades entre dissabte i diumenge.

La tendència que no canvia és la distribució de les nacionalitats dels clients: 1 91,2% de la demanda és d'origen espanyol, i els turistes estrangers amb prou feines freguen el 9%.

La dada de previsió que llança aquest informe per a la setmana en curs (del 5 a l'11 de juliol) és una mica més optimista i arriba al 56,1%.

Costa Blanca

Als hotels de la Costa Blanca (sense incloure Benidorm), un 63,7% de les habitacions van estar ocupades entre el 28 de juny i el 4 de juliol.

De tots els viatgers que s'han allotjat, un 87,3% segueix sent d'origen nacional; els estrangers s'incrementen molt poc a poc i han suposat un 12,7% del total de la demanda.

L'oferta hotelera a la Costa Blanca (sense incloure Benidorm) es manté estable, ja que només s'han produït 2 noves obertures en aquesta setmana, un fet que ha pogut influir en aquesta dada tan estable.

El 92,2% dels hotels associats a HOSBEC a la Costa Blanca (sense tenir en compte Benidorm) estan oberts en aquests moments. El cap de setmana dels hotels van aconseguir un 78,2% mitjana d'ocupació, sent un 89% de la demanda d'origen espanyol.

València

La situació a València és també una mica més optimista a mesura que avança l'estiu. Els hotels de València enquestats han superat el 67% d'ocupació durant la passada setmana (de el 28 de juny a el 4 de juliol), una dada una mica més positiu que el de les setmanes prèvies.

Segons les dades recollides en aquesta enquesta, sembla que el mercat estranger comença a fer-se notar i ja suposa un 32,6% de l'total de la demanda a València. Les dades del primer cap de setmana de juliol són un poc més esperançadors: la capital de la Comunitat Valenciana ha superat el 80% d'ocupació hotelera.

Sense haver-se produït noves obertures d'establiments hotelers associats a HOSBEC en aquesta última setmana, podem concloure que el 81,5% dels hotels associats a HOSBEC a València estan oberts en aquests moments, i la previsió d'ocupació per a aquesta setmana (del 5 a l' 11 de juliol) és de l'63,9%.

Castelló

Castelló va registrar una ocupació hotelera del 65,8% durant la setmana 26 de 2021 (del 28 de juny a el 4 de juliol). La demanda és majoritàriament d'origen nacional, ja que un 90,4% de les habitacions van ser ocupades per turistes espanyols.

Segons la tendència de les últimes setmanes, la dada d'ocupació hotelera s'incrementa durant els caps de setmana, aconseguint un 80,9% de mitjana, i amb un 92,7% de les habitacions ocupades per espanyols.

Pujar