13 d’agost de 2020 13/8/20

Josep Bigorra (Compromís Benidorm): “Esperem que els nostres regidors siguen decisius per a conformar un nou govern”

Josep Bigorra (Compromís Benidorm): “Esperem que els nostres regidors siguen decisius per a conformar un nou govern” - (foto 1)

  Compromís aposta per Josep Bigorra com a cap de llista per a l'Ajuntament de Benidorm. Bigorra es presenta a les eleccions municipals amb el desig de ser decisiu a l'hora de conformar un nou govern. En elperiodic.com parlem amb ell per a conéixer les seues propostes per a la localitat alacantina i fer balanç d'aquesta legislatura.

  Pregunta: Es presenta a les eleccions municipals com a cap de llista del Compromís Amb que objectiu es presenta? Què li diferencia de la resta de candidats?

  Resposta: El nostre objectiu és dur a terme tot el treball que hem realitzat en l'oposició, especialment el que el govern del PP ha deixat abandonat en un calaix, i les propostes de futur però des del govern de Benidorm, propiciant així un canvi en pro de les polítiques públiques i socials. Ens diferencia de la resta de partits que ja es troben en la corporació municipal que no tenim cap lligam ni llast d'èpoques passades, ja que hem continuat sent fidels al nostre programa i els nostres principis. I de la resta de candidatures que no han tingut representació ens diferencia que tenim l'experiència de quatre anys de treball intens a l'Ajuntament.

  P: Quins són els eixos principals de la seua campanya?

  R: Els eixos principals de la campanya són: l'augment de la despesa social a través de l'increment del que aporten les empreses concessionàries de l'Ajuntament a les arques municipals, el reconeixement de Benidorm com a Municipi turístic a nivell legal per a atraure els diners dels impostos que ens pertanyen, i la conservació del medi ambient, especialment del parc natural de Serra Gelada, lliurant-lo de qualsevol especulació urbanística.

  P: Quin balanç fa de la gestió realitzada en aquests quatre anys per part del Partit Popular?

  R: El PP a poc a poc s'ha anat llevant la careta del fals consens a mesura que anava passant la legislatura i comptava amb el suport fix de CBM i en els pressupostos de Cs per a anar imposant les seues decisions a poc a poc i per a menystindre les iniciatives de l'oposició, entre elles les nostres de Compromís, i tot això sens falta de planificació, com així s'ha patit en la gestió de les obres municipals, que han col·lapsat diferents carrers principals, o amb el desastre de les polítiques de personal, com per exemple, amb les irregularitats contínues en les oposicions de policia local, encara pendents.

  P: En un escenari postelectoral Quines són les línies roges del seu partit a l'hora d'arribar a pactes amb altres formacions? Confien a ser decisius?

  R: No pactarem ni amb la ultradreta o amb qui s'entenga amb aquest tipus de partits ni amb cap partit que tinga imputats o investigats en les seues llistes. A partir d'ací, es pot negociar sobre la base del programa que tenim. I esperem que els nostres regidors siguen decisius per a conformar un nou govern.

  P: En matèria econòmica Quin és el model de gestió que defensen?

  R: Defensem les polítiques públiques. Això passa per: 1. Reforçar l'administració amb el personal de l'Ajuntament que faça falta per a oferir un bon servei a la ciutadania. 2. Recuperar a poc a poc, sempre que siga bo econòmicament, la gestió dels serveis públics de mans privades a mans púbiques

  P: El turisme és una peça clau per a entendre el model de ciutat de Benidorm Quines propostes recullen per a la seua regulació?

  R: S'ha d'elaborar un Pla de Coordinació Turística en el qual es coordine l'actuació de la Fundació Visit Benidorm amb la regidoria de Turisme. També continuarem lluitant perquè l'Estat canvie la llei d'Hisendes Locals i Benidorm puga ser reconegut sobre el paper com a Municipi Turístic, és a dir, com el que és, atraient així els impostos que rebríem i podrien revertir a la ciutat. Caldria crear un segell de qualitat en la indústria turística de la ciutat en aquells establiments que complisquen amb els drets de treballadores i treballadors turístic. I en infraestructures, realitzaríem el projecte de la fase que queda del Passeig de Ponent perquè l'execute el govern estatal i així completar la millora de la nostra façana litoral.

  P: En matèria educativa estan conformes amb les mesures impulsades o consideren que és necessari un canvi?

  R: En matèria educativa, la Conselleria d'Educació, si bé, a pesar que va licitar i va adjudicar les obres, però per problemes amb l'empresa adjudicatària no ha aconseguit finalitzar les obres de l'IES Pere Maria, que el PP va deixar abandonades quan estava en la Generalitat, el balanç en general és positiu. La Conselleria ha concedit més de 3 milions per a realitzar el nou edifici del CP Leonor Canalejas i més de 700.000 euros per al CP Basc Núñez. A més ha creat aules gratuïtes d'infantil (P2) en quatre col·legis de Benidorm i ha impulsat el programa de Xarxa Llibres que ha beneficiat enormement als pares i mares.

  A nivell municipal, considerem que cal seguir amb la rehabilitació dels edificis educatius i a més impulsar la Escola Matinera, això és, un servei de guarda i custòdia per als xiquets i xiquetes els pares de les quals i mares han d'incorporar-se molt prompte al treball i han de deixar abans de l'inici de l'horari escolar als seus fills i filles.

  P: La sanitat és una altra de les grans potes de la campanya electoral quina seria la primera mesura que prendria?

  R: La sanitat no és competència municipal però, a més de vetlar perquè la Conselleria acaba el Centre de Salut del Racó i l'ampliació de l'Hospital de la Marina Baixa, cal sol·licitar que hi haja una redistribució i ampliació de les zones i centres de salut que s'encarreguen de les urgències de l'atenció primària a Benidorm per a facilitar l'assistència mèdica. Així mateix, caldria començar a estudiar la creació d'un segon hospital comarcal a Benidorm.

  P: Des d'elperiodic.com li animem que envie un missatge als veïns de Benidorm perquè li recolzen en les urnes el pròxim 26 de maig

  R: Compromís per Benidorm hem treballat durant aquests quatre anys a l'Ajuntament, escoltant a tots i a totes i trucant a les portes que faça falta, sense distinció de color polític, per a millorar la nostra ciutat. El pròxim 26 de maig necessitem el vostre suport per a continuar treballant per Benidorm des d'un punt de vista més social, que veges-li i pose en valor el nostre patrimoni i que protegisca el medi ambient de la ciutat. Pel Benidorm que ve, confia en Compromís.

  Pujar