20 d’octubre de 2020 20/10/20

Ginel (Podemos Benidorm): “És imprescindible que la gent s'implique en les grans preses de decisions polítiques que determinen el futur de la nostra ciutat”

Ginel (Podemos Benidorm): “És imprescindible que la gent s'implique en les grans preses de decisions polítiques que determinen el futur de la nostra ciutat” - (foto 1)
  • En elperiodic.com parlem amb el candidat de Podemos a l'alcaldia de Benidorm per a conéixer les seues propostes per als pròxims quatre anys

MÉS FOTOS
Ginel (Podemos Benidorm): “És imprescindible que la gent s'implique en les grans preses de decisions polítiques que determinen el futur de la nostra ciutat” - (foto 2)
Ginel (Podemos Benidorm): “És imprescindible que la gent s'implique en les grans preses de decisions polítiques que determinen el futur de la nostra ciutat” - (foto 3)

Pregunta: Es presenta a les eleccions municipals com a cap de llista del Podemos Amb que objectiu es presenta? Què li diferencia de la resta de candidats?

Resposta: L'objectiu és obrir les portes de la institució, volem portar a cada barri i a cada districte el fet de participar en les grans preses de decisions respecte a la ciutat, ja siga en matèria turística, urbanística, o en el desenvolupament dels pressupostos participatius, Benidorm no tornarà a estar en mans de la xarxes clientelistes, ni amb deutes milionaris si aquestes decisions deixen de gestionar-se en un despatx a porta tancada.

Diferenciar-me d'altres candidats? Per a començar, el projecte, altres candidatures porten el seu projecte personal, en Podemos es defensa el projecte d'un grup de persones, sóc senzillament el representant, però l'important són totes les persones que m'envolten, a més crec que l'edat marca una gran diferència, la joventut està carregada d'idees i amb molta motivació per a treballar per la gent, per no parlar de les motxilles polítiques, en la nostra llista no trobareu a cap persona que haja sigut anteriorment representant públic ni que haja liderat cap candidatura.

P: Quins són els eixos principals de la seua campanya?

R: Els eixos principals de la nostra campanya són: Participació ciutadana i regeneració política, transparència i cura de l'entorn natural, medi ambient i animalismo.

P: Quin balanç fa de la gestió realitzada en aquests quatre anys per part del Partit Popular?

R: Realment dolenta, començant per l'incompliment de la llei de transparència, seguint amb la realització de tot pressupost o projecte a porta tancada i acabant amb la poca o cap cerca de consens entre els diferents agents polítics. Durant aquesta legislatura s'han produït grans canvis a la ciutat, com pot ser el carril bici, la conversió en zona de vianants o la implantació de la zona de residents, per a PODEMOS Benidorm és impensable poder prendre aquest tipus de decisions sense haver sotmés aquests grans canvis de ciutat a consultes ciutadanes, és imprescindible que la gent s'implique en les grans preses de decisions polítiques que determinen el futur de la nostra ciutat.

P: En un escenari postelectoral Quines són les línies roges del seu partit a l'hora d'arribar a pactes amb altres formacions? Confien a ser decisius?

R: PODEMOS és un partit assembleari, per la qual cosa qualsevol presa de decisió relacionada amb aconseguir un pacte postelectoral amb qualsevol força política ha de sotmetre's a l'aprovació de l'assemblea. En qualsevol cas, no es realitzaran pactes postelectorals amb cap força que no siga progressista, i tampoc tindríem massa que parlar amb les forces polítiques que no aposten per la participació ciutadana, el consens i la transparència, Benidorm necessita renovar-se, i molt. Serem decisius, tenim aqueix convenciment, i serà molt important que PODEM Benidorm siga decisiu, perquè les nostres diputades i diputats en Les Corts i el Congrés poden ser determinants per a aconseguir moltes millores a la ciutat.

P: En matèria econòmica Quin és el model de gestió que defensen?

R: Sense cap dubte defensem tornar a la municipalització de serveis en la mesura que siga possible, portem en el programa diverses propostes per a això, i possiblement les més destacables són neteja de platges, neteja viària, i de no millorar els serveis que presten, el transport urbà, a Benidorm li està eixint molt cara la privatització de serveis, ja s'atreveixen fins a amb les oficines d'informació turística.

P: El turisme és una peça clau per a entendre el model de ciutat de Benidorm Quines propostes recullen per a la seua regulació?

R: Assumim que la ciutat ha sabut beneficiar-se durant un temps del turisme de masses, però ha arribat l'hora d'avançar en matèria turística, hem de tornar al model de turisme familiar i cultural, i avançar molt en el turisme rural, que a Benidorm té una oferta pràcticament nul·la, però moltíssimes possibilitats. També defensem alguns punts com amb la creació d'una regidoria de Turisme, és ridícul que a Benidorm no existisca, la creació d'una taxa turística, que permetria a la ciutat oferir millors serveis i estar molt més cuidada, o complir íntegrament el Pla Acústic Municipal, clau per a garantir el descans de veïnes i veïns.

Tampoc podem oblidar la precarització de les ocupacions que patim els treballadors i les treballadores, sobretot en èpoques d'alta ocupació, és per això que proposem la creació d'una oficina d'Inspecció de Treball i Riscos Laborals, que servisca per a tota la comarca i puga realitzar en les millors condiciones la feina de casa de supervisió, això ens portaria a la millora de condicions laborals i per tant, a un millor servei al turista.

També considerem importantíssim la realització d'un intens estudi sobre l'oferta i la demanda en el sector del Taxi, l'últim es va fer fa més de 20 anys, i unes quantes persones tenen acaparades moltes de les llicències i ens hem trobat amb un sector copat de promeses però una vegada més, oblidats, si Benidorm vol apostar per la conversió en zona de vianants i per la limitació de places d'aparcament, aquest sector serà imprescindible en el bon funcionament en l'economia local. En conclusió, optem per desenvolupar conjuntament amb tots els actors socials i polítics implicats un projecte de model de turisme a llarg termini, perquè gradualment no depenguem únicament del model de turisme de masses, que emfatitze en les diferents atraccions i ofertes d'oci de les quals disposa el nostre municipi. Un model que a més siga sostenible i respectuós amb el medi ambient.

P: En matèria educativa estan conformes amb les mesures impulsades o consideren que és necessari un canvi?

R: En matèria educativa la gestió ha sigut terrible, ens trobem amb col·legis amb les aules clivellades, desconchadas, amb molt baixes o molt altes temperatures o fins i tot amb atraccions de parcs aquàtics que “sobrevolen” l'interior del pati d'esbarjo, és per això que proposem un Pla d'Emergència per a l'arranjament i manteniment dels centres educatius que es troben en pitjors condicions, no hem d'oblidar que aquesta gestió ha de realitzar-la l'Ajuntament.

També proposem la creació d'escoles infantils de 0 a 3 anys en tots els barris, si hi ha col·legis en tots els barris, per què no tindrem també guarderies? És absolutament imprescindible proporcionar aquest servei a les famílies. A més, proposem un significatiu augment en les beques i ajudes, especialment per a universitaris, grans oblidats de l'Ajuntament, que no solament no tenen sales d'estudi degudament equipades, si no que han d'estar depenent de les seues famílies fins a per al simple fet de poder pagar el transport a la universitat.

P: La sanitat és una altra de les grans potes de la campanya electoral quina seria la primera mesura que prendria?

R: En matèria de sanitat la nostra aposta és clara i ambiciosa, barallarem per això, i és que, malgrat l'ampliació de l'Hospital Comarcal, des de PODEMOS Benidorm considerem absolutament imprescindible la construcció d'un hospital públic a la ciutat, l'enorme saturació que ve patint de forma habitual l'hospital de la Vila no es veurà solucionada amb aquesta ampliació, i l'argument més clar per a prendre partit en això és l'enorme quantitat de pacients que es desvien a les clíniques privades de Benidorm, fins i tot en èpoques en les quals no hi ha un gran nivell d'ocupació turística. Insuficient considerem també el servei que té Benidorm per a atendre les emergències sanitàries, especialment en les temporades d'alta ocupació, apostem per estudiar aquesta contracta i ampliar la seua dotació i serveis.

També proposem diversos plans en matèria de salut, com pot ser un servei d'assistència domiciliària que servisca menús setmanalment a persones dependents, o majors de 65 anys en risc d'exclusió social, o la *olvidadísima realització de xarrades i cursos de conscienciació i formació en els centres educatius en diferents matèries.

P: Des d'elperiodic.com li animem que envie un missatge als veïns de Benidorm perquè li recolzen en les urnes el pròxim 26 de maig.

R: Doncs dir-los que les persones que componem aquesta candidatura i qui ens envolten, portem més de 4 anys treballant per Benidorm i la Marina Baixa, hem estat amb els col·lectius socials en totes les seues accions, hem tingut presència en més del 80% dels plens de l'última legislatura i hem aconseguit més assoliments sense tindre la representació que alguns dels grups sí que tenien.

Pel que estem àmpliament preparats per a oferir l'opció de triar una candidatura diferent, unida i motivada, amb un gran projecte de regeneració en matèria política i de model de ciutat cuidadora, persones sense deutes, sense lligams, treballadores i molt conscienciades amb el desenvolupament de bones polítiques que cuiden de nosaltres i de l'entorn, així que, per als qui compartisquen la seua decepció per la gestió dels últims Governs municipals, Si vols, PODEMOS!i

Pujar