19 de novembre de 2019 19/11/19

Garicano : “Els governs britànic i espanyol han de deixar de tractar als ciutadans de l'altre país com a moneda de canvi”

Garicano : “Els governs britànic i espanyol han de deixar de tractar als ciutadans de l'altre país com a moneda de canvi” - (foto 1)
  • Martín demana a Pedro Duque que aclarisca “què passarà amb els alumnes britànics que estudien ací i amb els quals volen anar a classe a Catalunya”

MÉS FOTOS
Garicano : “Els governs britànic i espanyol han de deixar de tractar als ciutadans de l'altre país com a moneda de canvi” - (foto 2)

L'eurodiputat i economista de Ciutadans, Luis Garicano, ha afirmat hui durant la seua visita a Benidorm que “els governs britànic i espanyol han de deixar de tractar als ciutadans de l'altre país com a moneda de canvi”. Aquestes declaracions s'han realitzat abans de la trobada mantinguda amb residents britànics, empresaris i representants institucionals al qual també ha assistit els candidats al Congrés per Alacant, Marta Martín i Juan Ignacio López-Bas, i la número u al Senat, Teresa Ortiz, i càrrecs del partit. L'objectiu ha sigut abordar amb els afectats les conseqüències de l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea.

Tant Garicano com Martín han destacat que en aquest escenari d'incertesa el missatge de Ciutadans és clar. “És l'únic partit que planteja canvis en totes les àrees, canvis que ni PP ni PSOE han dut a terme com són la limitació de mandats, la lluita contra la corrupció o la reforma de les universitats perquè no ocórrega el que està passant a Catalunya, on el ministre Duc es posa de perfil impedint als estudiants exercir el seu dret a l'Educació”, ha remarcat la diputada.

Garicano ha assenyalat que l'elecció de la capital turística de la Costa Blanca com a punt de trobada obeeix al fet que “és la ciutat Europa que patirà un major impacte del Brexit per l'exposició que té al turisme britànic i per la quantitat de residents britànics que viuen en aquesta regió tant a temps complet com a temps parcial”

Segons ha exposat l'eurodiputat, “venim a escoltar les preocupacions dels ciutadans britànics i empresaris espanyols i a explicar-los quins esforços estem fent per a millorar les coses i en quin punt es troba aquest debat”. En aquest sentit, ha advertit que “si el Brexit es produeix sense acord les conseqüències seran dramàtiques per als residents, ja que deixarien de reconéixer-se molts dels seus drets actuals”.

A més, segons ha apuntat, “fins i tot amb acord, el Brexit crea una gran incertesa. Els espanyols s'enfronten a un complex laberint burocràtic per a aconseguir l'anomenat ‘settled estatus’, i els britànics tenen un problema similar que els obliga a enfrontar-se al ‘torne vosté demà’ per a provar els seus ingressos, contractes, el seu estatus amb la seguretat social anglesa, la seua pensió, etc.” El eurodiputat s'ha compromés amb els comerciants i ciutadans afectats a treballar des del Parlament Europeu per a defensar els seus drets “el que és una prioritat absoluta de Ciutadans.

Marta Martín, per part seua, ha criticat la inacció del Govern socialista a l'hora de posar en marxa actuacions que frenen les conseqüències del Brexit. “Alacant serà la província més afectada d'Espanya i el PSOE no s'ha posat les piles a dur a terme un pla de contingència, sobretot en la qüestió de les universitats, tal com li demanem al ministre Pedro Duque, que encara no ha respost què passarà amb els alumnes britànics que vénen a estudiar ací.”

ocultar
Garicano : “Els governs britànic i espanyol han de deixar de tractar als ciutadans de l'altre país com a moneda de canvi”
Pujar