Castellano

Detingut a Benidorm un pròfug fugit de la justícia hongaresa des de 2019

Detingut a Benidorm un pròfug fugit de la justícia hongaresa des de 2019
  • Sobre ell pesava una Ordre Europea de Detenció i Extradició dictada per les autoritats hongareses, per la presumpta comissió dels delictes en els anys 2017 i 2018

Agents de la Policia Nacional de Benidorm han detingut a un home de 57 anys d'edat, de nacionalitat hongaresa, al qual li constava una OEDE (Ordre Europea de Detenció per a Extradició) emesa per Hongria.

Agents del Grup de Policia Judicial de Benidorm, de Crim Organitzat de Policia Judicial de la Comissaria Provincial d'Alacant, en coordinació amb el grup de Fugitius de la Comissaria General de Policia Judicial van dur a terme un operatiu per a localitzar a una persona sobre la qual pesava des de l'any 2019 una Ordre Europea de Detenció i Lliurament per a Extradició dictada per les autoritats hongareses.

Realitzades les primeres gestions sobre el seu parador, els agents van tenir coneixement que el fugitiu es trobava ocult a la província d'Alacant, localitzant el seu domicili en la localitat de Benidorm, on es va establir un ampli dispositiu que va permetre la seua detenció.

Els fets pels quals se li cercava van tenir lloc l'any 2017 i 2018. El primer d'ells va ser per donar fals testimoniatge davant l'autoritat judicial sobre una circumstància essencial en un cas, a la ciutat hongaresa de Siofok. El segon delicte es va produir a l'any següent quan li va partir el nas a un compatriota, cometent així un delicte d'agressió amb lesions greus. Per aquests fets se li va condemnar a una pena de tres anys de presó, de la qual encara li queda per complir 2 anys.

Una vegada detingut, va ser posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número u de l'Audiència Nacional de Madrid que serà l'encarregat de tramitar l'Ordre Europea de Detenció.

Pujar