Castellano

Detenen a Benidorm un escapolit de la justifica belga per tràfic de drogues, estafa i falsificació de documents

Detenen a Benidorm un escapolit de la justifica belga per tràfic de drogues, estafa i falsificació de documents
  • La coordinació policial internacional va ser fonamental per a la seua detenció

Agentes de la Policia Nacional han detingut a la ciutat de Benidorm a un home de 58 anys i de nacionalitat belga, sobre el qual constava una Ordre Europea de Cerca i Detenció per a Extradició el qual es trobava escapolit de la justícia del seu país per delictes contra el patrimoni.

Sobre l'ara detingut, les autoritats Belgues havien emès una Ordre Europea de Detenció i Lliurament (OEDE) per la comissió de delictes contra el patrimoni al seu país i, concretament, participació en una organització criminal, tràfic il·lícit de drogues, estafa, falsificació de documents i trànsit de vehicles robats. L'Audiència Nacional, encarregada de tramitar l'OEDE al nostre país va emetre una Ordre de Cerca per a Ingrés a la presó, amb una pena imposada de deu anys.

Els policies pertanyents al Grup de Crim Organitzat de la Brigada de Policia Judicial d'Alacant van començar a recaptar totes les dades possibles per a poder determinar en quina localitat s'estaria amagant aquesta persona, situant-ho als pocs dies a la província de Benidorm.

El dispositiu que es va establir entorn de l'escapolit va fer efecte, podent determinar amb total fiabilitat que era la persona que realment estava sent cercada per les autoritats belgues. Aconseguint els agents de la Policia Nacional detenir al pròfug el qual en adonar-se de la presència policial, va intentar donar-se a la fugida a peu, aconseguint finalment donar-li abast i portant a efecte la seua detenció.

Comprovada la identitat del subjecte els agents van poder determinar que a més al mateix pesava una reclamació judicial en vigor de cerca, detenció i personació per un jutjat de Benidorm pel que es va procedir a la seua detenció també per aqueix fet i trasllat a dependències policials.

El detingut, amb antecedents policials anteriors per fets similars, va ser posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció de l'Audiència nacional, competent en la matèria, serà l'encarregat de tramitar l'Ordre Europea de Detenció.

Pujar