12 d’agost de 2020 12/8/20

Demanen més vigilància de l'ús de màscares a Benidorm després d'un incident amb turistes britànics

Demanen més vigilància de l'ús de màscares a Benidorm després d'un incident amb turistes britànics - (foto 1)
  • Ciutadans rebutja "la resposta de l'alcalde dient als incidents amb britànics són competència de la Policia Nacional”

El portaveu del grup Ciutadans, Juan Balastegui, ha sol·licitat al govern local realitzar una campanya al més prompte possible per a recomanar l'ús de màscares en la via pública dirigida als turistes que arriben a Benidorm, especialment als estrangers. Segons ha alertat Balastegui “aquesta mesura és necessària perquè hi ha molta gent al carrer que no guarda les mesures de protecció i ja s'han produït alguns incidents amb turistes britànics arran de requeriments d'usuaris instant que utilitzaren màscares”.

El portaveu de Cs ha explicat que “si aquests conflictes s'han generat quan a penes teníem turistes estrangers, és previsible que es produïsquen amb major freqüència a partir de hui, que comença a arribar un nombre important de vols del Regne Unit, un país on l'ús de la màscara encara no és obligatori”. El regidor ha advertit que “de no fer-se aquesta campanya correm un greu perill de cara al futur, pot ser pa per a hui i fam per a demà si no s'actua”.

Segons ha informat, “hem denunciat al govern local alguns incidents amb britànics fa uns dies sobre aquest tema arran de requeriments d'usuaris instant els turistes que utilitzaren les màscares. No estem d'acord amb la resposta que ens va oferir l'alcalde, dient que és competència de la Policia Nacional i no nostra. Independentment de quina institució siga competent, el problema és que la incompetència afecta a la salut de les persones i ens pot portar a la ruïna”.

Balastegui ha emfatitzat que “o ens prenem això de debò o col·lapsarem de nou la sanitat i l'economia, que entrarà en un pou sense fons”. Finalment el regidor ha manifestat que aqueixa campanya servirà també per a “conscienciar a turistes nacionals i residents de Benidorm de les mesures de prevenció davant el *covid, un problema que ens pot afectar a tots, i a les proves em remet amb els rebrots que estan apareixent pel país”.

Pujar